Led strip inbouwen
Goede verlichting kan veel doen voor een woning. Een goede methode om mooie verlichting in je woning te plaatsen is door gebruik te maken van led-strips. Deze kan je gemakkelijk monteren met behulp van een aluminium profiel dat hier speciaal voor ontworpen is. Het is bovendien gemakkelijk om deze profielen te monteren. Je vraagt je misschien af hoe dat inbouwen dan precies in zijn werk gaat. Het is daarom goed om eerst even wat informatie hierover te lezen. Daarna kan je dit gemakkelijk zelf verzorgen. Er zijn zeer veel mogelijkheden door gebruik te maken van strips en profielen.

Voor elke ruimte
Een belangrijke eigenschap van de strips en de aluminium profielen is dat ze eigenlijk op alles toepasbaar zijn. Dat betekent dus dat led-verlichting in elke ruimte is aan te brengen met behulp van deze methode. Zo kan niet alleen een woonkamer of een gang worden verlicht, maar bijvoorbeeld ook een trappenhuis. Ook toepassingen in bijvoorbeeld een barr of een carport zijn op deze manier zeer gemakkelijk te verzorgen. Er is eigenlijk voor elke ruimte wel een mogelijke toepassing van de strips en de bijbehorende aluminium profielen te bedenken.

Twee soorten
De profielen zijn onder te verdelen in twee soorten. De inbouwprofielen kunnen worden toegepast met een t-vorm of een u-vorm. Dit is belangrijk voor de plek en de manier waarop je wilt inbouwen. Dit heeft namelijk veel te maken met de ondergrond waar je de profielen op gaat aanbrengen. Bij het inbouwen kan het namelijk gaan om een vloer, een muur, een plafond of zelfs een ander losstaand materiaal. Door de twee verschillende opties is eigenlijk alles mogelijk op het gebied van inbouwen.

Over de gehele lengte
Met behulp van de led-strips en de aluminium profielen is het mogelijk om ruimtes over de gehele lengte of de gehele breedte te verlichten. Daardoor wordt de verlichting veel gelijkmatiger verdeeld dan wanneer een sterke lamp op een plek hangt. De profielen zijn zo lang als nodig is te maken. Ze zijn achter elkaar te monteren waardoor elke afstand te overbruggen is. Vaak kan de strip gewoon met lijm op de ondergrond worden aangebracht. Het monteren is dus zo klaar.

Hieronder geven wij stap voor stap aan wat u nodig heeft.

1) LED strip profielen van aluminium, Hierin kunt u de LED strips plakken, waardoor deze kaarsrecht liggen.
Met onze LED profielen heeft u ongekende mogelijkheden bij het gebruik van LED strips. Met name 45 graden profielen zijn uitermate geschikt voor het plaatsen in de nok van een zolder.

1.1) Eindkappen voor de aluminium LED strip profielen.

2 ) Kies de juiste LED strip voor het verlichten van uw zolder. Onze LED strips zijn leverbaar in 12 volt of 24 volt!
Welke LED strips zijn geschikt voor in de thuisbioscoop?

  • LED strips met 1 vaste kleur
  • LED strip koud wit
  • LED strip natuurlijk wit
  • LED strip warm wit
  • LED strip RGB
  • LED strip RGBW (RGB + WIT)

3 ) LED strip voeding / trafo. Hiermee voorziet u de LED strips van stroom. Wij verkopen zowel 12 volt als 24 volt LED trafo’s.

4 ) LED strip controller
Met een LED strip controller kunt u de LED strip afstandsbediening aansturen. Het installeren van deze controller is tevens kinderlijk eenvoudig.

5 ) LED strip afstandsbediening, hiermee kunt u met behulp van de LED strip controller de LED strips geheel draadloos en zonder te richten aansturen.

6 )  LED voeding stroomkabel, ook kunt ervoor kiezen de trafo rechtstreeks op uw stroompunt aan te sluiten

CART

Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›