LED strips badkamer

LED strips badkamer
We brengen veel tijd door in de badkamer. Deze moet er dan ook mooi en strak uitzien. Dat doe je door mooie wastafels en ander sanitair te kiezen. Ook kies je een mooie tegel. Maar vooral is het ook belangrijk dat je zorgt voor de juiste verlichting. Deze moet niet alleen zorgen dat je goed zicht hebt, maar ook een bepaalde sfeer neerzetten. Met LED-verlichting kan je veel kanten op. Het is daarom steeds gebruikelijker om voor deze vorm van verlichting te kiezen in de badkamer. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van led-strips. Deze maner brengt veel voordelen.

Het monteren
Door voor led-strips te kiezen kan je hele nieuwe dingen doen met de verlichting in de badkamer. Je kunt het bijvoorbeeld veel meer verdelen over de ruimte. Denk er maar eens over na. Wanneer je ’s avonds voor het slapengaan je tandenpoetst sta je voor de spiegel. Wanneer je na een lange dag werken echter een bad neemt, dan zit je in de andere hoek van de ruimte. Het is niet meer dan logisch dat de badkamer overal even goed verlicht wordt. Door led-strips in de lengte of de breedte te monteren is dit goed mogelijk. Zo krijg je overal een evenwichtige hoeveelheid licht.

Profielen
De strips worden op profielen vastgemaakt. Dit maakt het mogelijk om de verlichting strak te monteren en als het waren in het plafond weg te werken. De strips zijn bovendien waterdicht. Dit is ook niet geheel onbelangrijk wanneer het om verlichting in de badruimte gaat. Bovendien is het belangrijk om te weten dat led-verlichting vele malen milieuvriendelijker is dan klassieke vormen van verlichting. Daarom is het eigenlijk niet meer weg te denken. Vaak is de led-lamp het eerste dat in het plan voor een nieuwe badkamer wordt opgenomen.

Sfeer of praktisch
De verlichting die je aa de led-strips monteert kan je op meerdere manieren inzetten. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je de bediening op veel manieren kan toepassen. Zo kan je bijvoorbeeld een dimmer laten plaatsen. Je kunt dan zelf de kracht van het licht bepalen. Zo kan je zowel verlichting voor de juiste sfeer, als verlichting die praktisch is creëren. In veel gevallen kan dit trouwens ook met een app op je smartphone worden verzorgd.
Wat heeft u nodig om uw badkamer te verlichten met LED strips?

Hieronder geven wij stap voor stap aan wat u nodig heeft.

  • 1) LED strip profielen van aluminium, Hierin kunt u de LED strips plakken, waardoor deze kaarsrecht liggen.
    Met onze LED profielen heeft u ongekende mogelijkheden bij het gebruik van LED strips. Met name 45 graden profielen zijn uitermate geschikt voor het plaatsen in de nok van een zolder.

    1.1) Eindkappen voor de aluminium LED strip profielen.

    De led-verlichting komt in de vorm van strips. Zo kan je zorgen dat de verlichting gelijkmatig over een bepaald gebied wordt verdeeld. De strips hebben namelijk de verlichting over de hele lengte op gelijke afstand zitten. Dit is natuurlijk een flink voordeel ten opzichte van een lamp die op een punt hangt en de hele ruimte moet verlichten. Bovendien zijn ze flink wat zuiniger. Led-verlichting gebruikt namelijk maar een twintigste van de hoeveelheid energie die normale lampen gebruiken. Dit is natuurlijk ook aantrekkelijk voor je portemonnee.