LED strips sauna

LED strips sauna
Een sauna is per definitie een vochtige ruimte. Het is dus belangrijk dat er op een voorzichtige manier met elektriciteit wordt omgesprongen. Dit geldt bijvoorbeeld vooral voor de verlichting. Deze moet waterdicht zijn. Het is immers niet aan te raden om in een volledig verduisterde ruimte te gaan zitten. Een goede oplossing hiervoor is het gebruik van waterdichte led-strips. Deze zijn ideaal voor bijvoorbeeld een sauna ruimte. Bovendien zijn ze vrij gemakkelijk te monteren wanneer je voor de juiste methode kiest. Dit kan je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor het gebruik van led-profielen. Deze hebben vele praktische voordelen.

Led-profielen monteren
Het voordeel van led-verlichting gaat verder dan alleen het feit dat het waterdicht is. Zo is het bijvoorbeeld ook flink duurzamer dan andere soorten verlichting. Dit komt omdat het veel minder energie gebruikt dan andere soorten lampen. Daarnaast is het klein en daardoor gemakkelijker te monteren. Met behulp van de strips en de profielen kan bovendien op allerlei soorten manieren worden gewerkt. De strips kunnen kaarsrecht worden gemaakt en worden weggewerkt in bijvoorbeeld muren of plafonds. Het is bovendien zo dat alle strips en profielen op maat gemaakt kunnen worden. Dit is vooral voor sauna’s belangrijk omdat er geen standaardmaten in sauna’s zijn.

Sfeer
Omdat je over het algemeen wel eventjes in de sauna zit en je niet veel anders kunt doen dan er zitten, is het belangrijk om goede verlichting te kiezen. Je wilt met de juiste led-lampen een bepaalde sfeer kunnen neerzetten. Dit kan vaak al geregeld worden met de eenvoudigste variant op de led-strip en een speciale schakelaar waarmee de sterkte kan worden geregeld. Zo kan je altijd heel gemakkelijk de juiste sfeer creëren in de sauna voordat je erin stapt.

Koelen
Wat belangrijk is, is dat led-verlichting die in een sauna wordt geplaatst ook goed gekoeld wordt. De temperatuur loopt immers flink op in de ruimte. Door de strips op de speciale led-profielen te plaatsen kan dit al een stuk gemakkelijker worden. Zij hebben dan voldoende ruimte om te koelen. Dit verlengt de levensduur van de lampen op flinke schaal. De strips kunnen daarnaast met speciale transparante afdekking worden bewerkt waardoor de openingen er wel zitten, maar minder aanwezig zullen zijn. 

Wat heeft u nodig om uw badkamer te verlichten met LED strips?

Hieronder geven wij stap voor stap aan wat u nodig heeft.

1) LED strip profielen van aluminium, Hierin kunt u de LED strips plakken, waardoor deze kaarsrecht liggen.
Met onze LED profielen heeft u ongekende mogelijkheden bij het gebruik van LED strips. Met name 45 graden profielen zijn uitermate geschikt voor het plaatsen in de nok van een zolder.

1.1) Eindkappen voor de aluminium LED strip profielen.

2 ) Kies de juiste 12 volt LED strips of 24 volt LED strip voor het verlichten van uw zolder. Onze LED strips zijn leverbaar in 12 volt of 24 volt!
Welke LED strips zijn geschikt voor in de thuisbioscoop?

  • LED strips met 1 vaste kleur
  • LED strip koud wit 6000 kelvin
  • LED strip natuurlijk wit 4000 kelvin
  • LED strip warm wit 3000 kelvin
  • LED strip extra warm wit 2700 kelvin
  • LED strip RGB
  • LED strip RGBW (RGB + wit)
  • LED strip RGBWW (RGB + warm wit)
  • LED strip RGBCCT (RGB + wit & warm wit

Onze LED strips zijn leverbaar in 12 volt maar ook in 24 volt. Afhankelijk van de gewenste lengte adviseren wij bij een lengte langer dan 10 meter gebruik te maken van 24 volt.
De 24 volt LED strips zijn leverbaar op rol tot 12,5 meter uit 1 lengte waarbij u de LED strip vanuit 1 zijde van stroom voorziet. De lichtsterkte is over de gehele lengte hetzelfde.
Op al onze LED strips geven wij maar liefst 3 jaar garantie.

3 ) LED strip voeding / LED trafo. Hiermee voorziet u de LED strips van stroom. Wij verkopen zowel 12 volt LED voedingen als 24 volt LED voedingen. Op onze voedingen voor LED verlichting geven wij 5 jaar garantie.
3.1) Dimbare 12 volt LED voeding & 24 volt dimbare LED voedingen. Deze kunnen alleen bekabeld worden aangesloten in combinatie een 1-10v wanddimmer of een triac fase afsnijding wanddimmer.
Let op deze werken alleen met een bijpassende wanddimmer.

4 ) LED strip controller
Met onze draadloze LED strip controller kunt u de LED strip afstandsbediening aansturen. Het installeren van deze controller is tevens kinderlijk eenvoudig.
Het bereik van de controller is circa 30 meter en werkt ook door muren heen. U kunt met onze LED controllers 4 strips afzonderlijk bedienen.
Ook kunt u in 1 ruimte meerdere strips op 1 zone aansluiten. Zo heeft u volledige vrijheid in het aansturen van de LED strips.
De controllers zijn geschikt voor zowel 12 als 24 volt LED strips.

5 ) LED strip afstandsbediening, hiermee kunt u met behulp van de LED strip controller de LED strips geheel draadloos en zonder te richten aansturen.
5.1) LED wanddimmer (draadloos) Naast de remote is er de mogelijkheid onze LED strips aan te sturen met een draadloze wanddimmer.
Deze heeft net als de afstandsbediening een bereik van 30 meter.
5.2) LED wifi aansturing is tevens mogelijk. U kunt zowel de afstandsbediening, de wanddimmer als de WIFI module tegelijk of afzonderlijk bedienen.

6 )  LED voeding stroomkabel, ook kunt ervoor kiezen de trafo rechtstreeks op uw stroompunt aan te sluiten

Vragen ? Bel nu met profielgigant.nl via 085-0166675
Voor al uw LED strips & LED profielen komt u naar Profielgigant.nl! Wij hebben een zeer groot en bovendien voordelig assortiment LED verlichtingen.

Bij ons kunt u gelijk bestellen wat u nodig heeft of u kunt natuurlijk altijd langs komen in onze LED winkel / LED groothandel in Purmerend.

U kunt altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken in onze LED showroom of uw vragen mailen naar info@samti.nl of belt u gerust met 085-0166675

Wij zorgen ervoor dat uw bestelling dezelfde dag altijd verstuurd wordt zodat u de volgende dag er al gelijk van kunt genieten. Wij versturen onze pakketen met een track and trace code zodat u altijd kunt zien waar en wanneer uw bestelling precies aankomt, mocht u nou ook nog eens een bestelling plaatsen boven de 99 euro dan rekenen wij u helemaal geen verzendkosten!