Filters

Product Afdekking -

Productcategorieën -

12 volt DIN RAIL voeding

12 volt DIN rail LED voedingen van profielgigant.nl

Een 12 Volt LED voeding voor DIN rail gebruikt men om 12 volt LED verlichting zoals LED Strips aan te sluiten op 230 volt netstroom.

Waar u op dient te letten bij de aanschaf van een 12 volt LED voeding.

Wij adviseren om eerst naar het voltage van uw LED verlichting te kijken. Het voltage van uw trafo dient overeen te komen met het voltage van uw LED lamp(en). Een 12 volt LED lamp of LED strip hoort dus bij een 12 volt LED voeding.
Naast het voltage dient u u rekening te houden met de maximale belasting van de LED voeding. Het stroomverbruik uw de LED verlichting mag hierbij niet onder die van uw LED trafo komen. Een 12 volt LED strip met een vermogen van 51 watt sluit u dus aan op een 60 watt trafo. U dient altijd rekening te houden met minimaal 10% overcapaciteit.

Wat is een 12 volt DIN RAIL LED voeding precies

Een voeding voor LED is de afkorting van het woord transformator, LED voedingen worden ook aangeduid met de namen voeding of driver.

Traditionele trafo’s hebben een vermogen waar LED verlichting net onder kan komen. Door deze reden werken LED lampen vaak helemaal niet of in ieder geval minder goed op deze traditionele trafo’s.

Het komt vaak voor dat LED lampen gaan flikkeren of het zelfs helemaal niet doen.

Wanneer u vragen heeft over de aanschaf van de juiste 12 volt DIN LED voeding neem dan gerust contact met ons op.