Filters

Product Afdekking +

Productcategorieën +

12 volt LED voeding

LED voeding op 12 volt met 5 jaar garantie.

Een zeer divers aanbod 12 Volt LED voedingen speciaal voor alle type LED strips & LED verlichting koopt u bij profielgigant.nl.

Een 12 Volt LED voeding gebruikt men om 12 volt LED verlichting zoals LED Strips aan te sluiten op 230 volt netstroom.

Waar u op dient te letten bij de aanschaf van een 12 volt LED trafo.

Wij adviseren om eerst naar het voltage van uw LED verlichting te kijken. Het voltage van uw voeding dient overeen te komen met het voltage van uw LED lamp(en). Een 12 volt LED lamp of LED strip hoort dus bij een 12 volt LED voeding.
Naast het voltage dient u u rekening te houden met de maximale belasting van de LED voeding. Het stroomverbruik uw de LED verlichting mag hierbij niet onder die van uw LED trafo komen. Een 12 volt LED strip met een vermogen van 51 Watt sluit u dus aan op een 60W voeding. U dient altijd rekening te houden met minimaal 10% overcapaciteit.

Wat is een 12 volt LED trafo precies

Een trafo is de afkorting van het woord transformator, LED trafo’s worden ook aangeduid met de namen voeding of driver.

Traditionele trafo’s hebben een  vermogen waar LED verlichting net onder kan komen. Door deze reden werken LED lampen vaak helemaal niet of in ieder geval minder goed op deze traditionele trafo’s.

Het komt vaak voor dat LED lampen gaan flikkeren of het zelfs helemaal niet doen.

Wanneer u een 12 volt LED voeding in het plafond of in een muur wilt wegwerken, hou dan rekening met de dimensies van de voeding zodat u de 12 volt LED voeding netjes kunt wegwerken.

Wanneer u vragen heeft over de aanschaf van de juiste LED voeding neem dan gerust contact met ons op.

Resultaat 1–16 van de 32 resultaten wordt getoond