Filters

Product Afdekking +

Productcategorieën +

24 volt LED voeding

24 volt LED voedingen van profielgigant.nl

Een 24 Volt LED voeding gebruikt men om 24 volt LED verlichting zoals LED Strips aan te sluiten op 230 volt netstroom.

Waar u op dient te letten bij de aanschaf van een 24 volt LED voeding.

Wij adviseren om eerst naar het voltage van uw LED verlichting te kijken. Het voltage van uw trafo dient overeen te komen met het voltage van uw LED lamp(en). Een 24 volt LED lamp of LED strip hoort dus bij een 24 volt LED voeding.
Naast het voltage dient u u rekening te houden met de maximale belasting van de LED voeding. Het stroomverbruik uw de LED verlichting mag hierbij niet onder die van uw LED trafo komen. Een 24 volt LED strip met een vermogen van 51 watt sluit u dus aan op een 60 watt trafo. U dient altijd rekening te houden met minimaal 10% overcapaciteit.

Wat is een 24 volt LED voeding precies

Een voeding voor LED is de afkorting van het woord transformator, LED voedingen worden ook aangeduid met de namen voeding of driver.

Traditionele trafo’s hebben een  vermogen waar LED verlichting net onder kan komen. Door deze reden werken LED lampen vaak helemaal niet of in ieder geval minder goed op deze traditionele trafo’s.

Het komt vaak voor dat LED lampen gaan flikkeren of het zelfs helemaal niet doen.

Wanneer u een 12 volt LED trafo in het plafond of in een muur wilt wegwerken, hou dan rekening met de dimensies van de trafo zodat u de 24 volt LED voeding netjes kunt wegwerken.

Wanneer u vragen heeft over de aanschaf van de juiste 24 volt LED voeding neem dan gerust contact met ons op.

Resultaat 1–16 van de 41 resultaten wordt getoond