Recycling (Stichting Open)

Wat doe ik met mijn oude LED lampen?

De populariteit van LED verlichting blijft steeds maar stijgen, dit heeft vooral te maken met het feit dat LED heel energie zuinig is. Dit komt er dus op neer dat het gebruik van LED beter is voor het milieu. Desondanks dat deze lampen beter zijn voor het milieu en dus ook langer meegaan, blijft LED elektronica en moeten deze dus ooit wel vervangen worden. Maar nu is de vraag, waar laten wij deze oude led lampen en led strips?
Recyclen van LED lampen

Door Led verlichting correct te recyclen kunnen tot wel 90% van deze gerecyclede materialen worden hergebruikt om hier weer nieuwe verlichting van te maken. Led verlichting bevat geen giftige stoffen zoals kwik zoals Spaarlampen dit wel bevatten. Hierdoor kunnen deze gerecycled  worden onder kleine elektronische apparaten. Led verlichting mag dus niet worden weggegooid onder het huis tuin en keuken afval, maar waar kan je dit dan wel weggooien?
Waar recycle ik mijn LED lampen?

Led verlichting is dus te recyclen net als dat bij spaarlampen het geval is. Deze kunnen dus ingeleverd worden bij dezelfde recycling bedrijven, de locaties van dit soort inleverpunten zijn:

  • De lokale milieustraat
  • Winkels zoals supermarkten met een Inleverbak

De dichtstbijzijnde locatie hiervan kunt u vaak vinden op de website van uw lokale gemeente, of u kunt de desbetreffende bedrijven contacteren of hier een inleverpunt te gebruiken is.

Inleverpunt zoeken voor LED verlichting

Het inleveren van oude LED verlichting om dit te laten recyclen is uiteraard ook mogelijk bij de vestiging van Led-gigant. Mocht u dus langskomen voor een nieuw project, aarzel zeker niet om de oude verlichting dus mee te nemen!

Waarom is recyclen zo belangrijk?

De rede dat het recyclen van oude verlichting zo belangrijk is komt doordat:

Hierdoor waardevolle grondstoffen kunnen worden hergebruikt, waardoor er minder van deze grondstoffen moeten worden gewonnen, dit is ook beter voor het milieu

Sommige stoffen die in deze verlichting zitten kunnen schadelijk zijn voor het milieu, waardoor het dus beter is om deze op gepaste wijze te verwerken.

Mocht u toch nog iets onduidelijk vinden, neem dan direct contact met ons op! Dan kunnen wij uw vragen beantwoorden!

Hoe krijg ik de afdekking in het LED profiel?

Afhankelijk van het gekozen LED profiel en de afdekking zijn er meerdere mogelijkheden om de afdekking in het LED profiel te plaatsen. Voor vrijwel alle type LED profielen is klikken de enige optie. U plaatst de LED profiel afdekking als volgt: Plaats de afdekking parallel op het profiel. druk deze er horizontaal voorzichtig met de lipjes in. Zodra het 1e deel van de afdekking in het LED profiel zit drukt u deze voorzichtig en met beleid verder het profiel in. U werkt door tot het einde en de afdekking zit muurvast. U kunt desgewenst de profielen met op de kop monteren zonder dat de afdekkingen eruit kunnen vallen! Succes met de installatie van uw LED klikafdekking.

Wat zijn de verschillen tussen 12 volt en 24 volt LED strip?

De verschillen tussen een 12 volt en 24 volt LED strip zijn de mogelijkheid de lengte van een LED strip optimaal te verlengen.

Alle 24 volt LED strips in ons assortiment kunt u vanuit 1 kant voeden tot max 12,5 en 15 meter (*afhankelijk van het type LED). Indien u +15 meter LED wenst te gebruiken dan adviseren wij wel om de strip van 2 kanten te voeden met een 24 volt LED voeding. Zorg er bij het voeden van de LED strips dat de 24 volt LED voeding voldoende vermogen geeft voor de gewenste lengte.

Indien u korte lengtes gebruikt volstaat een 12 volt LED strip ook prima. Qua verbruik, lichtopbrengst en levensduur is er op korte lengtes geen verschil met 24 volt LED strips.

Wenst u tot 30 meter aaneengesloten te gebruiken zonder tussenkomt van voedingen, dan adviseren wij onze 24 volt LED. Onze 48 volt LED strips werken tot 30 meter zonder lichtverlies!

Hoe monteer je een LED profiel?

Een LED profiel kan op enkele verschillende manieren op de ondergrond worden gemonteerd. U kunt het monteren met schroeven die u in het oppervlak boort, of u kunt het stevig vastklemmen door eerst klemmen op oppervlakken te boren en daar vervolgens uw LED verlichting op te monteren. Voor onze standaard profielen raden wij aan om de LED profielen te door boren en vervolgens vast te zetten met schroefjes. Zoek hier naar uw montageklem Liever LED profielen vastplakken met uiterst krachtige montagetape? Zie hier ons assortiment montagetape.

12 volt LED strips

Professionele dimbare, 12 volt LED strips. Eenvoudig door u zelf in te korten of te verlengen tot iedere gewenste lengte
✓ 12 volt LED strips ✓ leverbaar in iedere lichtsterkte of kelvin waarde ✓ Verkrijgbaar op rol van 2,5 tot 50 meter ✓ Eenvoudig op maat te knippen ✓ Te verlengen tot iedere gewenste lengte ✓ Uit voorraad leverbaar ✓ 36 maanden of te wel 3 jaar garantie    

Waarom LED strips van profielgigant.nl

De LED strips van profielgigant.nl zijn van de zeer hoge kwaliteit. Door onze jarenlange eigen import en productie leveren wij alleen de beste kwaliteit LED strips.

✓ Ideale lichtverdeling ✓ CRI waarde tot 95! ✓ Leverbaar van 60 tot 540 LED’s per meter (COB LED’s) ✓ Leverbaar in 12 volt, 24 volt en 48 volt ✓ Eenvoudige installatie ✓ In huis op maat maak service ✓ Lange levensduur LED strips tot wel 50.000 branduren (in combinatie met LED profielen) ✓ Eigen showroom en service ✓ Standaard 3 jaar garantie

Garantie op LED profielen

Op al onze LED profielen geven wij5 jaar garantie, de garantie is van toepassing of verkleuring van zowel het profiel als de afdekkingen.

Omdat wij u graag vooraf van het juiste advies voorzien nodig wij u graag uit voor een bezoek aan onze showroom. Ook kunt u ons altijd een offerte aanvraag sturen.

Wat is IP68 voor LED strips?

IP68 voor LED strips geeft aan dat de LED beschermd is tegen vocht en geschikt voor onderdompeling!

Wat is IP67 voor LED strips?

IP67 voor LED strips geeft aan dat de LED beschermd is tegen vocht maar niet geschikt tegen onderdompeling.

Wat is IP65 voor LED strips?

IP65 voor LED strips geeft aan dat de LED beschermd is tegen vocht maar niet geschikt tegen onderdompeling