Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

12 volt LED strips

12 volt LED strips

12 volt LED strips in iedere gewenste kleur en lengte. Compleet op maat geleverd, kom langs in onze LED showroom of bestel online.

12 volt LED-strips zijn een populaire keuze als het gaat om het verlichten van verschillende ruimtes en toepassingen. Ze bieden een efficiënte en veelzijdige verlichtingsoplossing die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en aangepast aan de gewenste sfeer. Bij Profielgigant.nl vind je een breed scala aan 12 volt LED-strips, waaronder extra warm wit, warm wit, natuurlijk wit, koud wit, RGB, RGBW, RGBWW, RGBCCT, en 12 volt COB en NeonFlex LED-strips.

De extra warm witte LED-strips hebben een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin. Deze kleurtemperatuur creëert een zacht en gezellig licht dat vergelijkbaar is met traditionele gloeilampen. Het is ideaal voor het creëren van een warme en uitnodigende sfeer in woonruimtes, slaapkamers en horecagelegenheden.

Warm witte LED-strips hebben een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin. Ze produceren een iets helderder licht dan extra warm wit, maar behouden nog steeds een warme uitstraling. Dit maakt ze geschikt voor zowel functionele als decoratieve toepassingen, zoals in keukens, badkamers en winkels.

Natuurlijk witte LED-strips hebben een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin. Ze produceren een helder en neutraal wit licht dat vergelijkbaar is met daglicht. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waarbij heldere verlichting nodig is, zoals kantoren, garages en werkruimtes.

Koud witte LED-strips hebben de hoogste kleurtemperatuur van 6000 Kelvin. Ze produceren een koel en energiek licht dat voornamelijk wordt gebruikt voor functionele verlichting in commerciële en industriële omgevingen. Deze strips zijn bijvoorbeeld geschikt voor magazijnen, productielocaties en parkeergarages.

Naast de enkelkleurige LED-strips biedt Profielgigant.nl ook RGB-strips. Deze strips bevatten rode, groene en blauwe LED's die samenwerken om verschillende kleuren te produceren. Met een RGB-controller kun je de kleuren aanpassen en zelfs verschillende lichteffecten creëren. Dit maakt ze perfect voor decoratieve verlichting in bars, restaurants, clubs en thuisbioscopen.

RGBW LED strips zijn vergelijkbaar met RGB-strips, maar ze hebben ook een extra witte LED. Dit zorgt voor een betere kleurweergave en biedt de mogelijkheid om zowel gekleurd als wit licht te produceren. Hierdoor zijn ze veelzijdiger en geschikt voor verschillende toepassingen.

RGBWW LED strips zijn vergelijkbaar met RGB-strips, maar ze hebben ook een extra warm witte LED. Dit zorgt voor een betere kleurweergave en biedt de mogelijkheid om zowel gekleurd als wit licht te produceren. Hierdoor zijn ze veelzijdiger en geschikt voor verschillende toepassingen.

RGBCCT LED strips gaan nog een stap verder en bieden twee afzonderlijke witte LED's: warm wit en koud wit. Hiermee kun je naast gekleurd licht ook kiezen tussen verschillende tinten wit licht, waardoor je de perfecte verlichting kunt creëren voor elke situatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project in een 12 volt omgeving? Kom langs in onze LED winkel of bestel online.

 

Wat is nu het verschil tussen 12 en 24 volt?

Het belangrijkste verschil tussen 12 volt en 24 volt LED-strips is de spanning waarop ze werken. 12 volt LED-strips werken op een laagspanning van 12 volt, terwijl 24 volt LED-strips werken op een iets hogere spanning van 24 volt.

Het gebruik van 12 volt LED-strips heeft enkele voordelen. Omdat ze op een lagere spanning werken, zijn ze veiliger in gebruik, vooral in huishoudelijke toepassingen. Ze vereisen ook meestal een eenvoudigere voeding, omdat de meeste standaard voedingen in staat zijn om 12 volt te leveren. 12 volt LED-strips zijn ook gemakkelijker te vinden en over het algemeen goedkoper dan 24 volt LED-strips.

Aan de andere kant hebben 24 volt LED-strips ook enkele voordelen. Omdat ze op een hogere spanning werken, hebben ze over het algemeen minder spanningsverlies over langere afstanden. Dit betekent dat je langere lengtes van 24 volt LED-strips kunt gebruiken zonder dat je te maken krijgt met helderheidsverlies aan het einde van de strip. Bovendien kunnen 24 volt LED-strips meer vermogen leveren dan 12 volt LED-strips, waardoor ze geschikter zijn voor grotere installaties en professionele toepassingen.

Bij het kiezen tussen 12 volt en 24 volt LED-strips is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften en de vereisten van je project. Als je bijvoorbeeld een kleinschalige verlichtingsinstallatie in huis wilt creëren, zijn 12 volt LED-strips meestal voldoende. Als je echter van plan bent om langere lengtes van LED-strips te gebruiken of een grotere commerciële installatie wilt realiseren, raden wij het gebruik van 24 volt LED-strips aan. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen LED project? Vraag een offerte aan.