Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

LED voeding

LED voedingen vanaf 2 watt tot 600 watt ✓5 jaar garantie ✓ Uitgebreid assortiment LED voedingen ✓ Leverbaar in 12v, 24v en 48v ✓ Uit eigen voorraad leverbaar ✓ Volledige certificering op iedere LED voeding Wij geven maar liefst 5 jaar garantie op

Alle voedingen zijn speciaal ontwikkeld voor LED verlichting en LED strips van stroom te voorzien.
Er zijn verschillende benamingen voor een LED voeding ; LED trafo, LED driver of LED transformator, de betekenis hiervan is allemaal gelijk en deze hebben allemaal dezelfde functie, namelijk LED strips van de juiste spanning en stroom voorzien.
LED voedingen worden gebruikt in laagspanning schakelingen, zoals een 12 of 24 volt omgeving. Liever een 48 volt LED mogelijkheid? Ook voor 48 volt LED voedingen bent u bij profielgigant.nl aan het juiste adres.

Hoge kwaliteit LED voedingen van profielgigant.nl

LED verlichting werkt op lage voltages ook wel laagspanning genoemd. Daarom is het van belang dat de spanning wordt omgevormd van hoog 230v naar laagspanning 12v, 24v of 48v. De meeste LED verlichting zoals LED strips is een LED voeding een vereiste om de LED verlichting goed te laten branden. 

Hieronder kun je kiezen voor onze LED voedingen, dimbare LED voedingen en flikkervrije LED voedingen. 

Wat is een LED voeding?

Een LED voeding zorgt ervoor dat de hoge wisselspanning van 230 volt wordt verlaagd in lage gelijkspanning van 12 volt, 24 volt of 48 volt. LED verlichting heeft een lager stroomverbruik dan traditionele verlichting, wat de lampen zeer gevoelig maakt voor stroomwisselingen. Hierdoor kunnen de lampen niet direct op een stroompunt worden gebruikt. Bij de meeste LED spots zit de voeding al in het armatuur ingebouwd. Wanneer dit niet het geval is, is er altijd een LED voeding vereist. Bij de aanschaf van een voeding voor LED verlichting dien je er goed op letten dat de stroomsterkte in voltage en wattage zo nauw mogelijk overeen komen met de stroomsterkte die de LED verlichting vereist, dit is van belang om overbelasting tegen te gaan. 
 

Verschillende LED voedingen

Het is mogelijk om te kiezen voor een LED voeding in 12 volt, 24 volt of 48 volt, dimbare LED voedingen of flikkervrije LED voedingen. Afhankelijk van de het gewenste wattage en voltage kun je een geschikte voeding aanschaffen. Daarnaast kun je kiezen uit een LED voeding 12v of 24v. Kies je voor een LED voeding 12v, dan wordt de 230V omgezet naar 12v. 

LED voeding standaard

Een standaard voeding wordt geleverd bij de LED panelen. Deze zet de hoogspanning om in gelijke laagspanning. Bij de lampen waarbij een LED voeding nodig is, wordt gebruikelijk de juiste LED voeding geleverd. 

Dimbare LED voeding in 12v, 24v of 48v.

Wanneer LED lampen gedimd dienen te worden, heb je hier vaak een dimbare LED voeding voor nodig. Je kunt de LED voeding dimbaar omwisselen met de standaard voeding. Om de LED verlichting vervolgens daadwerkelijk te dimmen heb je een LED dimmer nodig. Deze leveren wij zowel bedraad als draadloos.

Flikkervrije LED voeding

Flikkervrije voedingen voor LED verlichting verminderen de flikkering en zorgen ervoor dat flikkerend licht niet meer voorkomt. Het flikkerende licht is veelal niet met het blote oog te zien. Onze hersenen zijn echter wel gevoelig voor flikkerend licht, waardoor klachten zoals hoofdpijn en misselijkheid kunnen optreden, wat kan resulteren in een beperkter concentratievermogen. Met het gebruik van een mobiele telefooncamera of een digitale camera kun je controleren of het licht in combinatie met een LED voeding flikkert. Wordt het licht voorzien van zwarte lijnen in beeld, dan flikkert de verlichting. 

Wat kunt u verwachten van onze LED voedingen

✓ Onze LED voedingen zijn verkrijgbaar in 12 volt, 24 volt & 48 volt
✓ Verkrijgbaar in diverse wattages tot van 1 watt tot 600 watt.
✓ De oplossing voor het voeden van LED verlichting
✓ Leverbaar in IP20 & IP67
✓ Leverbaar voor binnen en buiten gebruik
✓ Altijd een geschikt LED voeding uit eigen voorraad leverbaar
✓ Nergens voordeliger en direct verstuurd door heel Europa.
✓ Alle LED voedingen nu met 5 jaar garantie

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste LED voeding voor uw project?

neem dan gerust contact op met het service team van profielgigant.nl. Wij zijn bereikbaar op nummer 0850020244, ook kunt u onze chat service gebruiken. Uiteraard kunt u ons ook gewoon een e-mail sturen.

Wij overtuigen u graag van de kwaliteit van onze LED voedingen. Bekijk hier een deel van onze LED projecten en ontdek de vele toepassingsmogelijkheden van onze LED voedingen.