Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een LED voeding - 10 handige tips

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een LED voeding - 10 handige tips

10 Belangrijke Tips bij het Kiezen van een LED voeding.

Het kiezen van de juiste LED voeding is van essentieel belang voor een optimale werking van uw LED verlichtingssysteem. Een LED voeding zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid stroom naar uw LED verlichting wordt geleverd en speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de duurzaamheid en prestaties van uw verlichting. In deze gids delen we 10 waardevolle tips om u te helpen bij de aanschaf van een LED voeding op profielgigant.nl.
Zeker bij LED strips is een LED voeding een vereiste. Onze LED strips werken op 5 volt, 12 volt, 24 volt en 48 volt.

Tip 1: Bereken het vermogen
Voordat u een LED voeding koopt, moet u het totale vermogen van uw LED verlichtingssysteem berekenen. Tel het vermogen van alle LED verlichting op die u wilt aansluiten om het minimale vermogen van de voeding te bepalen. Zorg ervoor dat de voeding een iets hoger vermogen heeft dan de totale berekende waarde om voldoende vermogensreserve te hebben.

Tip 2: Controleer de spanning
Controleer of de LED voeding de juiste spanning levert voor uw LED verlichting. LED verlichting oplossingen werken meestal op lage gelijkspanning (DC), zoals 12V of 24V of 48v. Zorg ervoor dat de voeding de juiste uitgangsspanning heeft om compatibiliteit te garanderen.

Tip 3: Let op het rendement
Het rendement van een LED voeding geeft aan hoeveel stroom er wordt omgezet in bruikbaar licht. Kies een voeding met een hoog rendement, bij voorkeur boven de 85%, om energie te besparen en de levensduur van uw LED verlichting te verlengen.

Tip 4: Overweeg de dimbaarheid
Als u uw LED verlichting wilt kunnen dimmen, zorg er dan voor dat de voeding dimbaar is. Niet alle LED voedingen ondersteunen dimfuncties, dus controleer de productinformatie om er zeker van te zijn dat de voeding geschikt is voor uw dimmersysteem. Wij leveren dimbare LED voedingen in 12 volt en dimbare LED voedingen in 24 volt.

Tip 5: Kijk naar de IP-bescherming
Wanneer u van plan bent de LED voeding buiten of in vochtige omgevingen te gebruiken, controleer dan de IP-beschermingsklasse van de voeding. Een hogere IP-waarde, zoals IP65 of IP67, geeft aan dat de voeding goed beschermd is tegen stof en water.

Tip 6: Let op de temperatuurbestendigheid
LED voedingen kunnen gevoelig zijn voor hitte. Zorg ervoor dat de voeding een goede temperatuurbestendigheid heeft en voldoende warmte afvoermechanismen, zoals koelribben of een ventilator, om oververhitting te voorkomen en de levensduur van de voeding te verlengen.

Tip 7: Kies voor een betrouwbaar merk.
Kies altijd voor LED voedingen van betrouwbare merken zoals Luksus, GLP, Delta, Adler of Meanwell. Bekende merken bieden vaak betere kwaliteit, betrouwbare prestaties en garanties. Profielgigant.nl biedt een breed scala aan bekende merken om uit te kiezen en de garantieperiode op alle LED voedingen is minimaal 5 jaar!

Tip 8: Controleer de beveiligingsfuncties
Een goede LED voeding moet voorzien zijn van verschillende beveiligingsfuncties, zoals kortsluiting beveiliging, overspanningsbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Controleer of de voeding deze functies heeft om uw LED verlichting te beschermen tegen schade.

Tip 9: Let op de afmetingen
Controleer de afmetingen van de LED voeding om ervoor te zorgen dat deze past in de behuizing of het profiel waarin u van plan bent deze te installeren. Houd rekening met de ruimtevereisten en zorg ervoor dat er voldoende ventilatie mogelijk is. Wij bieden speciale SLIM LED voedingen aan, deze zijn soms zo plat en lang dat deze in een XL LED profiel geplaatst kunnen worden. 

Tip 10: Raadpleeg een LED voeding expert van profielgigant
Wanneer u twijfelt of vragen heeft over het kiezen van de juiste LED voeding voor uw eigen project(en), aarzel dan niet om een expert te raadplegen. Het team van profielgigant.nl staat altijd klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Bij het kiezen van een LED voeding is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals het vermogen, de spanning, het rendement, de dimbaarheid, de IP-bescherming, de temperatuurbestendigheid, het merk, de beveiligingsfuncties, de afmetingen en het advies van een expert. Door deze 10 tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste LED voeding kiest voor uw verlichtingssysteem, met optimale prestaties en duurzaamheid als resultaat. Bezoek profielgigant.nl voor een breed assortiment aan hoogwaardige LED voedingen en deskundig advies.

 

Bel nu met nummer 0850020244 of kom langs in onze LED showroom waar wij u alles kunnen vertellen over LED voedingen en u kunnen demonstreren wat de mogelijkheden van onze LED voedingen zijn.