Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Wat is een CSP LED strip?

Een CSP LED strip is een type LED strip dat gebruikmaakt van Chip Scale Package (CSP) LED-technologie. CSP LED's zijn kleiner en efficiënter dan traditionele LED's, wat resulteert in een compactere en helderdere lichtbron. Deze technologie biedt verschillende voordelen, waaronder een hoge kleurweergave-index (CRI), hoge lichtkwaliteit en verschillende kleurtemperatuurinstellingen om aan verschillende verlichtingsbehoeften te voldoen.

Profielgigant.nl biedt CSP LED strips aan in zowel 12 volt als 24 volt, waardoor ze veelzijdig in gebruik zijn en geschikt zijn voor diverse toepassingen, zoals accentverlichting, sfeerverlichting, of functionele verlichting.

Een van de opvallende kenmerken van CSP LED strips is hun hoge CRI-waarde. CRI staat voor Color Rendering Index en geeft aan hoe nauwkeurig een lichtbron de kleuren van objecten weergeeft in vergelijking met natuurlijk zonlicht. Een hoge CRI-waarde betekent dat de kleuren levendig en natuurlijk lijken onder deze verlichting. Dit is vooral belangrijk in situaties waarin kleurweergave cruciaal is, zoals in kunstgaleries, winkels of keukens. CSP LED strips kunnen doorgaans een CRI-waarde van 90 of hoger hebben, wat zorgt voor een uitstekende kleurweergave.

Profielgigant.nl biedt CSP LED strips met verschillende kleurtemperaturen, uitgedrukt in kelvin (K). Hier zijn enkele beschikbare kleurtemperaturen en hun toepassingen:

  • 2400K en 2500K: Extra warm wit licht met een gezellige en ontspannen sfeer, ideaal voor woonruimtes, slaapkamers en restaurants.
  • 2700K: Nog steeds warm wit licht, maar iets helderder, geschikt voor algemene verlichting in huiselijke omgevingen.
  • 3000K: warm wit licht dat geschikt is voor taken zoals koken en lezen, evenals voor commerciële ruimtes zoals kantoren en winkels.
  • 4000K: natuurlijk wit licht dat vaak wordt gebruikt in kantoren, werkruimtes en badkamers, omdat het de alertheid kan verhogen.
  • 6000K: koud wit licht dat zeer geschikt is voor taakverlichting en accentverlichting, omdat het een heldere en levendige uitstraling heeft.

Met CSP LED strips van Profielgigant.nl kun je de juiste kleurtemperatuur kiezen om de gewenste sfeer en functionaliteit te creëren in je verlichtingsproject. Hun hoge CRI-waarde en lichtkwaliteit dragen bij aan een aangename en effectieve verlichtingservaring.