Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Hoe gebruik je Wago lasklemmen voor LED strips

Hoe gebruik je Wago lasklemmen voor LED strips

Gebruik van 2-aderige, 3-aderige en 5-aderige Wago klemmen (lasklemmen) in combinatie met LED strips en LED voedingen.

Wago klemmen, ook wel bekend als lasklemmen, zijn essentiële componenten in elektrische installaties, en ze spelen een belangrijke rol bij het verbinden van geleiders in verschillende toepassingen. Bij het werken met LED strips en LED voedingen is het gebruik van de juiste Wago klemmen van groot belang om een veilige en betrouwbare verbinding te garanderen.

2-aderige Wago klemmen: De 2-aderige Wago klemmen zijn bedoeld voor situaties waarbij twee geleiders met elkaar moeten worden verbonden. In het geval van LED strips kunnen deze klemmen nuttig zijn wanneer je de positieve (+) en negatieve (-) draden van de LED strip moet aansluiten op een voeding. Deze klemmen zorgen voor een stevige en veilige verbinding zonder dat solderen of strippen van draden vereist is. Dit bespaart tijd en minimaliseert het risico op kortsluiting.

3-aderige Wago klemmen: Wanneer er extra splitters nodig zijn, zoals het aansluiten van LED strips met 2 uitgen, kunnen 3-aderige Wago klemmen van pas komen. Deze klemmen bieden ruimte voor drie geleiders en zijn ideaal voor situaties waarin meerdere kleurkanalen moeten worden beheerd. Hierdoor kunnen de LED strips worden aangesloten op een geschikte voeding en aansturingsbron, wat resulteert in een naadloze aansluiting.

5-aderige Wago klemmen: In complexere installaties waarbij meerdere componenten moeten worden aangesloten, zoals LED strips met diverse kleuropties en aanvullende accessoires, kunnen 5-aderige Wago klemmen van toepassing zijn. Deze klemmen bieden ruimte voor vijf geleiders en zijn nuttig bij het integreren van LED strips met bijvoorbeeld aanvullende sensoren of bedieningselementen.

Voordelen van het gebruik van Wago klemmen: Het gebruik van Wago klemmen in combinatie met LED strips en LED voedingen biedt verschillende voordelen, waaronder:

  1. Eenvoudige installatie: Wago klemmen vereisen geen solderen of speciale gereedschappen. Dit maakt de installatie snel en gemakkelijk.
  2. Betrouwbare verbinding: Wago klemmen zorgen voor een stevige en veilige elektrische verbinding, wat de betrouwbaarheid van je LED-verlichtingssysteem vergroot.
  3. Flexibiliteit: Met verschillende types Wago klemmen kun je de installatie aanpassen aan de behoeften van je project.
  4. Minimale risico's: Door het vermijden van solderen of stripwerkzaamheden wordt het risico op beschadiging van draden verminderd, wat kan leiden tot kortsluiting.

Wago klemmen bieden een effectieve en veilige manier om geleiders in LED-verlichtingssystemen te verbinden. Afhankelijk van de complexiteit van je project en het aantal geleiders dat moet worden aangesloten, kun je kiezen uit 2-aderige, 3-aderige en 5-aderige Wago klemmen om een stabiele en duurzame verbinding te verzekeren.

Wij leveren alle Wago lasklem oplossingen voor LED strips uit eigen voorraad binnen 1 dag.