Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Stappenplan installatie voor LED strips

Stappenplan installatie voor LED strips

LET OP! Maak altijd gebruik van LED strip profielen voor een perfect lichtresultaat.

De combinatie LED profielen en LED strips zorgt voor een verlengde levensduur van de LED strips. Daarnaast is het lichteffect goed egaal te maken, dit in tegenstelling tot het op losse oppervlakken plaatsen van LED strips.

LED strip profielen zijn DE manier om ruimtes te verlichten. Profielen voor LED strips bieden een geweldige oplossing dat op bijna ieder oppervlak kan worden gebruikt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over oneffenheden in bijvoorbeeld wanden of muren of plafonds of bij gebrek aan een stabiele ondergrond.  Ons ruime aanbod aluminium LED profielen kan eenvoudig op verschillende soorten ondergronden worden gemonteerd. Om optimaal gebruik te maken van de kracht van LED profielen hoeft een ondergrond niet 100% egaal te zijn, met de handige LED profiel klemmen kunt u in bijna alle situaties wegkomen.

 

De handige LED profiel montageklemmen zijn onze LED profielen op vrijwel alle ondergronden te monteren.

Om LED strips goed te monteren, adviseren wij de volgende stappen te volgen.

  1. Zorg er altijd voor dat de ondergrond vrij van vet, stof en verfresten is.
  2. Test de LED strips altijd voordat u deze gaat installeren.
  3. Meet altijd goed de gewenste lengte van de te installeren LED strip na.
  4. Verwijder de beschermende laag op de 3m tape aan de achterzijde van de LED strip (deel voor deel, circa 20cm per plakbeurt)
  5. Plak de LED strip vast
  6. Druk stevig aan tot het klevende deel hecht
  7. Herhaal stap 6-7 met de andere helft

Om uw LED strip op een veilige manier te installeren, moet u de volgende richtlijnen volgen. Ten eerste is het van essentieel belang dat de ondergrond vlak en niet-absorberend is om te voorkomen dat er tijdens de installatie warmteschade ontstaat als gevolg van oneffen oppervlakken of poreuze materialen. Ten tweede, zorg ervoor dat er geen spleten zijn tussen de strips zodat ze niet verbranden tijdens de installatie, want dit zal een brandgevaar voor uw huis creëren! Laat ze ten slotte niet om zichzelf heen draaien, want een verkeerde aansluiting kan leiden tot stroomverlies op specifieke punten op de printplaat.