Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Wat is het verschil tussen een CRI waarde 80 en 90

Wat is het verschil tussen een CRI waarde 80 en 90

De CRI (Color Rendering Index) is een maatstaf die wordt gebruikt om de kwaliteit van de kleurweergave van kunstlichtbronnen, zoals lampen, te meten. Het geeft aan in hoeverre een lichtbron de natuurlijke kleuren van objecten kan weergeven in vergelijking met een referentiebron van daglicht of een standaard lichtbron.

Een CRI-waarde van 80 betekent dat de lichtbron in staat is om de kleuren redelijk nauwkeurig weer te geven, maar sommige kleuren kunnen er enigszins anders uitzien dan onder natuurlijk licht. Een CRI-waarde van 90 geeft aan dat de lichtbron een hogere kwaliteit van kleurweergave heeft, waardoor kleuren over het algemeen veel nauwkeuriger en natuurlijker worden weergegeven.

Met andere woorden, een lichtbron met een CRI van 90 zal kleuren realistischer en gedetailleerder tonen dan een lichtbron met een CRI van 80. Dit verschil kan vooral belangrijk zijn in toepassingen waarbij kleurweergave van cruciaal belang is, zoals in kunsttentoonstellingen, mode-ontwerpen en interieurdecoratie.

Onze LED strips hebben minimaal een CRI waarde van 85. Ook leveren wij professionele LED strips met een CRI tot wel 99! Dit zijn de meest unieke LED strips die er op dit moment geproduceerd worden.

Wilt u een demonstratie over CRI waarde bij LED spots en LED strips in onze LED showroom ervaren? Kom langs of bel voor advies 0850020244.