Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Wat is het voordeel van een hoge cri waarde bij 3-fase LED spots

Wat is het voordeel van een hoge cri waarde bij 3-fase LED spots

De Color Rendering Index (CRI), oftewel de kleurweergave-index, is een maatstaf die aangeeft hoe natuurgetrouw en levendig kleuren worden weergegeven door een lichtbron in vergelijking met een referentie lichtbron, meestal natuurlijk daglicht. Bij 3-fase LED spots verwijst een hoge CRI-waarde naar een betere kleurweergave van de verlichte objecten.

Het voordeel van een hoge CRI-waarde bij 3-fase LED spots is dat het licht dat door de lamp wordt geproduceerd, een nauwkeurige en realistische weergave van kleuren mogelijk maakt. Dit is vooral belangrijk in toepassingen waar kleurwaarneming van essentieel belang is, zoals in musea, kunstgalerijen, kledingwinkels en werkruimtes waar kleurcodering van producten of materialen cruciaal is.

Een hoge CRI-waarde betekent dat de LED spot in staat is om een breed scala aan kleuren nauwkeurig weer te geven, zonder significante kleurverschuivingen. Dit helpt om de natuurlijke uitstraling van objecten te behouden en ervoor te zorgen dat kleuren er onder dit licht zo veel mogelijk hetzelfde uitzien als onder daglicht.

In situaties waarbij kleurnauwkeurigheid van belang is, kan het investeren in 3-fase LED spots met een hoge CRI-waarde resulteren in een verbeterde visuele ervaring en een betere waarneming van details en kleurvariaties.

Onze LED spots voor trackrails zoals 3-fase spots hebben altijd een hoge CRI waarde waardoor je verzekerd bent van een goede kleurbeleving in iedere ruimte.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel nu 0850020244

Kom langs in onze LED showroom voor een demonstratie of het uitwerken van jouw lichtplannen.