Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Ikea LED strips netjes plaatsen met LED profielen

Ikea LED strips netjes plaatsen met LED profielen

Het installeren van IKEA LED strips in combinatie met LED profielen is een geweldige manier om een ideale lichtlijn te creëren. Hier zijn enkele stappen om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat behaalt:

Stap 1: Benodigdheden verzamelen

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen hebt, waaronder de IKEA LED strips, LED profielen, een voedingseenheid en eventueel bevestigingsmateriaal.

Stap 2: Meet en markeer

Meet de lengte van de LED profielen en markeer de plaats waar je ze wilt installeren. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is voordat je begint.

Stap 3: Snijd op maat

Indien nodig, zaag de LED profielen op maat. Profielgigant.nl biedt honderden soorten LED profielen aan die op maat kunnen worden gezaagd. Zorg ervoor dat je een scherpe zaag gebruikt en de snede recht maakt.

Stap 4: Bevestig de LED strips

Plaats de IKEA LED strips in de voorziene sleuven van de LED profielen. Zorg ervoor dat de contacten goed zijn aangesloten en dat de strips gelijkmatig verdeeld zijn over de lengte van het profiel.

Stap 5: Voeding aansluiten

Sluit de voedingseenheid aan op de LED strips volgens de instructies van IKEA. Controleer of alles goed is aangesloten voordat je de stroom inschakelt.

Stap 6: Bevestiging aan de muur of het plafond

Als je de LED profielen aan de muur of het plafond wilt bevestigen, gebruik dan de juiste bevestigingsmaterialen. Zorg ervoor dat de profielen stevig zijn bevestigd om te voorkomen dat ze losraken.

Stap 7: Test het licht

Schakel de stroom in en test of de LED strips gelijkmatig en helder licht verspreiden. Pas indien nodig de positie van de strips aan voor een optimale verlichting.

Stap 8: Fine-tuning

Experimenteer met de opstelling van de LED strips en profielen om de gewenste lichteffecten te bereiken. Vaak geldt dat hoe groter het LED-profiel is, des te egaler het licht zal zijn. Pas de opstelling aan volgens jouw persoonlijke voorkeuren.

Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om de LED strips van IKEA op een efficiënte en esthetische manier te installeren, met behulp van LED profielen voor een gelijkmatige en professionele uitstraling.