Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

LED strips achter een spiegel plaatsen

LED strips achter een spiegel plaatsen

LED profielen zijn aluminium profielen die speciaal zijn ontworpen om LED strips in te monteren. Ze zorgen voor een professionele afwerking en beschermen de LED strips tegen stof en beschadigingen. Bovendien helpen ze bij het verspreiden van het licht gelijkmatig over het oppervlak.

LED strips zijn flexibele stroken met ingebouwde LED lampjes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, kleuren en lichtintensiteiten. Door de LED strips in het LED profiel te plaatsen en deze achter de spiegel te monteren, creëer je een diffuus lichteffect dat de contouren van de spiegel benadrukt en een mooie achtergrondverlichting biedt.

Om de LED strips te kunnen dimmen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Een wanddimmer is een bedrade oplossing waarbij een dimmer direct in de muur wordt geïnstalleerd. Met een draaiknop of drukknop op de wanddimmer kun je de lichtintensiteit regelen. Deze optie vereist professionele installatie.

Een draadloze LED oplossing met afstandsbediening is een handige en gemakkelijke manier om de LED strips te dimmen. Hierbij wordt een ontvanger bij de LED strips geplaatst, die draadloos communiceert met een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kun je de dimstand en soms ook de kleurinstellingen aanpassen.

Een andere draadloze optie is het gebruik van het Zigbee- of Matter-protocol. Zigbee en Matter zijn draadloze communicatieprotocollen die het mogelijk maken om slimme apparaten, waaronder LED strips, met elkaar te laten communiceren. Met een Philips hue bridge of een Zigbee gateway- of Matter LED oplossing en een bijbehorende app op je smartphone kun je de LED strips bedienen en dimmen. Deze optie biedt vaak meer geavanceerde functies, zoals het instellen van timers en het creëren van verschillende lichtscènes.

Wat u verder nodig heeft is een LED voeding in het juiste voltage, deze LED voedingen leveren wij in 12 volt, 24 volt en 48 volt. Er is altijd een passende LED voeding voor achter uw spiegel mogelijk, wij leveren LED strips met een hoogte van 5mm! Afhankelijk van de benodigde stroom hoeveelheid is er altijd een voeding leverbaar die bij uw lichtproject past.

Kortom, het combineren van LED profielen en LED strips achter een spiegel zorgt voor een mooi en diffuus verlichtingseffect. Door gebruik te maken van een wanddimmer, een draadloze oplossing met afstandsbediening of via het Zigbee- of Matter-protocol, kun je de LED strips eenvoudig dimmen en de lichtintensiteit naar wens aanpassen.