Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Stappenplan voor LED verlichting in akoestische panelen

Stappenplan voor LED verlichting in akoestische panelen

10 Stappen voor het maken van de juiste keuze

LED Profielen voor akoestische Panelen gecombineer met LED strips: 

Stap 1: Begrijp de Toepassing
Voordat u begint met het kiezen van een LED strip en een LED profiel, is het essentieel om de toepassing te begrijpen. Denk na over het doel van de verlichting in het akoestische paneel en bepaal welke sfeer u wilt creëren.

Stap 2: Kies het Type Licht
Bedenk welk type licht het beste past bij uw gewenste esthetiek en functionaliteit. Er zijn verschillende soorten LED's, zoals warm wit, koel wit, RGB (kleurveranderende) LED's en meer. Kies een lichtkleur die harmonieert met de omgeving waarin het akoestische paneel wordt geplaatst.

Stap 3: Bepaal de Lichtintensiteit Overweeg de lichtsterkte die nodig is voor de gewenste verlichting. Als het akoestische paneel vooral decoratief is, kan een zachtere verlichting voldoende zijn. Als functionele verlichting nodig is, kies dan voor een LED strip met een hogere lichtopbrengst.

Stap 4: Selecteer het LED profiel
Kies een geschikt LED profiel dat zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. Het profiel beschermt de LED strip en zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling. Er zijn verschillende profielontwerpen beschikbaar, zoals opbouwprofielen, inbouwprofielen en hoekprofielen.

Stap 5: Meet de Maatvoering van het AkoestischePaneel
Neem nauwkeurige metingen van het akoestische paneel waarop u de LED strip wilt aanbrengen. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat het LED profiel en de LED strip perfect passen en een uniforme verlichting bieden.

Stap 6: Controleer de Aansturingsopties
Bepaal welk type aansturing u wilt gebruiken voor de LED strips. U kunt kiezen voor een eenvoudige aan/uit-schakelaar, een dimmer, of zelfs een geavanceerdere optie zoals een afstandsbediening of een slimme besturingssysteem (bijvoorbeeld WiFi of Bluetooth).

Stap 7: Overweeg de Voeding
Zorg ervoor dat u de juiste voeding kiest die geschikt is voor de geselecteerde LED strip en de totale lengte ervan. De voedingseenheid moet voldoende vermogen leveren om de LED's correct te laten functioneren.

Stap 8: Check de Waterbestendigheid (indien nodig)
Als het akoestische paneel zich in een vochtige omgeving bevindt, kies dan voor waterdichte LED strips en LED profielen om de duurzaamheid te waarborgen.

Stap 9: Kwaliteit en Garantie
Onze LED strips zijn van hoogwaardige kwaliteit. Geen zorgen over de levensduur, deze bedraagt minimaal 50000 branduren. Wij geven 5 jaar garantie op alle LED strips.

Stap 10: Installeer Professioneel
Laat de LED strips en LED profielen professioneel installeren om ervoor te zorgen dat ze veilig en correct worden geplaatst. Een goede installatie zorgt voor een optimale werking en voorkomt mogelijke problemen in de toekomst.

Met deze 10 stappen kunt u de juiste LED strip en LED profiel met aansturing kiezen voor uw akoestische paneel. Onthoud dat maatvoering en het juiste type licht essentieel zijn om de gewenste verlichting en sfeer te bereiken. Neem de tijd om zorgvuldig te plannen en investeer in kwaliteitsproducten voor een duurzaam en esthetisch resultaat.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »