Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Hoe werk je een LED strip weg?

Hoe werk je een LED strip weg?
Een LED strip wegwerken houdt in dat je de LED strip op een subtiele en esthetische manier plaatst, zodat deze niet direct zichtbaar is en past bij het interieur. Een veelgebruikte methode om dit te doen is door gebruik te maken van een LED profiel. Een LED profiel is een aluminium behuizing waarin je de LED strip plaatst. Hierdoor worden de LED's beschermd en wordt het licht mooi verspreid.
 

De voordelen van het combineren van een LED profiel met een LED strip zijn:

  1. Diffuus licht: Het profiel heeft vaak een opalen afdekking die het licht van de LED's verspreidt en verzacht, waardoor je een gelijkmatige en aangename lichtverspreiding krijgt zonder verblinding. Indien je een 100% egale lichtlijn zoekt zijn onze COB LED strips de beste optie. Door de vele LED's geeft deze LED strip zelfs in platte LED profielen een strak lichteffect zonder onderbreking.

  2. Bescherming: Het profiel beschermt de LED's tegen stof, vuil en aanrakingen, wat de levensduur van de strip verlengt.

  3. Warmteafvoer: LED strips produceren enige warmte tijdens gebruik. Het profiel fungeert als een koellichaam en helpt bij het afvoeren van warmte, wat de levensduur van de LED's verder kan verlengen.

  4. Esthetiek: Een LED profiel zorgt voor een strakke en professionele afwerking. Het kan worden ingebouwd in muren, plafonds, meubels, of andere oppervlakken, waardoor de LED strip elegant en onopvallend wordt geïntegreerd in het interieur.

  5. Flexibiliteit: LED profielen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor je kunt kiezen voor een profiel dat past bij je ontwerp en verlichtingsbehoeften.

Al met al biedt de combinatie van een LED profiel met een LED strip een functionele en visueel aantrekkelijke manier om LED-verlichting in je ruimte te integreren en het beste uit je verlichtingsopstelling te halen.