Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Wat is fase afsnijding

Wat is fase afsnijding

Welkom bij Profielgigant.nl, uw betrouwbare partner voor hoogwaardige lichtlijnen en dim-accessoires. Of u nu een zakelijke klant bent die op zoek is naar professionele oplossingen of een particuliere klant die zijn huis wil verfraaien, wij hebben alles wat u nodig heeft om verlichting nar eigen wens te dimmen.

Wij krijgen dagelijks tientallen vragen over de beste dim technieken voor LED verlichting.

Fase-afsnijding, ook wel fase-aanpassing genoemd, is een techniek die wordt gebruikt om de helderheid van een lichtbron, zoals LED strips en LED spots, te regelen door de hoeveelheid vermogen die tijdens elke halve cyclus van een wisselstroom (AC) golfvorm naar de bron wordt geleverd, aan te passen.

In AC-voedingssystemen is de spanningsgolfvorm sinusvormig en wisselt deze tussen positieve en negatieve halve cycli. Door selectief het punt te vertragen waarop de stroom naar de belasting wordt geleverd, kan het gemiddelde vermogen dat aan de belasting wordt geleverd, worden geregeld, waardoor de helderheid van de lichtbron kan worden aangepast.

Fase-afsnijding wordt bereikt door gebruik te maken van een triac of een vergelijkbaar elektronisch component dat de stroomregeling regelt in reactie op een regelsignaal. Het regelsignaal wordt meestal gegenereerd door een dimmer of een microcontroller, die de ontsteekhoek van de triac aanpast. De ontsteekhoek bepaalt het punt in elke halve cyclus waarop de triac stroom geleidt, waardoor effectief een deel van de golfvorm wordt afgesneden en het licht dimt.

Bij het combineren van fase-afsnijding met fase-afsnijding LED voedingen voor LED strips en LED inbouw spots en LED lampen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de LED voeding geschikt is voor fase-afsnijding. Niet alle LED voedingen zijn ontworpen om met fase-afsnijding te werken. Het is noodzakelijk om specifiek te zoeken naar LED voedingen die compatibel zijn met fase-afsnijding dimmers. Deze leveren wij in 12 volt, 24 volt en 48 volt.

Bedrade fase afsnijding dimmers geven u altijd en overal de mogelijkheid zonder problemen te dimme.

Het is ook mogelijk om uw verlichting draadloos te dimmen met fase-afsnijding.

Bij het kiezen van de juiste LED voeding, moet u ook rekening houden met het vereiste vermogen en de stroomsterkte en het voltage van uw LED strips en LED spots. Zorg ervoor dat de gekozen voeding het benodigde vermogen kan leveren en compatibel is met de specificaties van uw LED verlichting.

Bekijk hier onze 12 volt dimbare LED voedingen. Ons 24 volt aanbod dimbare LED voedingen kunt u hier bekijken.

Vervolgens kunt u de fase-afsnijding dimmer aansluiten op de LED voeding volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de dimmer correct is bedraad en goed is aangesloten op de voeding en de LED verlichting.

Het gebruik van fase-afsnijding in combinatie met fase-afsnijding LED voedingen biedt u de mogelijkheid om de helderheid van uw LED strips en LED spots nauwkeurig te regelen en de gewenste sfeer te creëren. Door de ontsteekhoek aan te passen met behulp van de fase-afsnijding dimmer, kunt u de lichtintensiteit naar wens verminderen of verhogen.

Zorg er altijd voor dat u de instructies van de fabrikant opvolgt en indien nodig professionele hulp inschakelt om ervoor te zorgen dat de fase-afsnijding dimmer en LED voeding correct en veilig worden geïnstalleerd.

Als zakelijke klant begrijpen we dat uw verlichtingsprojecten specifieke vereisten hebben. Daarom bieden wij een breed scala aan LED profielen in combinatie met dimbare LED strips en dimbare LED spots van topkwaliteit die voldoen aan de hoogste normen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste oplossingen voor uw project.

Ook voor particuliere klanten bieden wij een uitgebreid assortiment LED profielen, LED strips en LED spots en LED accessoires die uw interieur en exterieur naar een hoger lichtniveau tillen, wij hebben de oplossingen die uw huis transformeren tot een stijlvolle en functioneel verlichtte ruimte. Ontdek ons ruime assortiment LED oplossingen in de LED showroom en laat u inspireren door de mogelijkheden die wij bieden.