Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Wat is het verschil tussen 1-fase en 3-fase LED trackrails

Wat is het verschil tussen 1-fase en 3-fase LED trackrails

Het verschil tussen 1-fase en 3-fase LED trackrails ligt in hoe de stroomtoevoer en de lichtregeling worden georganiseerd in een railsysteem voor verlichting.

1-fase LED trackrails:

  • In een 1-fase railsysteem wordt alle verlichting op dezelfde stroomkring aangesloten, wat betekent dat alle lampen samen worden ingeschakeld en gedimd.
  • Het systeem heeft één stroomdraad en één neutrale draad, wat resulteert in een enkele elektrische fase.
  • Elke lamp op de rails kan individueel aan en uit worden geschakeld, maar de mogelijkheid om afzonderlijke lampen te dimmen is beperkt.
  • Dit type systeem is eenvoudiger en wordt vaak gebruikt in kleinere ruimtes waar basale verlichtingsniveaus voldoende zijn.

3-fase LED trackrails:

  • In een 3-fase railsysteem zijn er drie afzonderlijke stroomkringen of fases waarop de verlichting kan worden aangesloten. Elke fase kan afzonderlijk worden geschakeld en gedimd.
  • Het systeem heeft drie stroomdraden en één neutrale draad, waardoor het mogelijk is om de lichtintensiteit van elke fase afzonderlijk te regelen.
  • Hierdoor kan je verschillende lichtscènes creëren en verschillende delen van de ruimte op verschillende manieren verlichten.
  • Een 3-fase systeem is flexibeler en wordt vaak gebruikt in commerciële omgevingen zoals winkels, tentoonstellingsruimtes en galerijen, waar specifieke verlichtingseisen en creatieve lichtontwerpen belangrijk zijn.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen 1-fase en 3-fase LED trackrails ligt in de mogelijkheid om individuele lampen afzonderlijk te schakelen en te dimmen, wat meer controle en aanpassingsvermogen biedt in 3-fase systemen, vooral in situaties waar complexere verlichtingsarrangementen nodig zijn.

Wanneer je op zoek bent naar een dialux lichtplan met 3-fase of 1-fase LED trackrail verlichting dan is profielgigant.nl uw partner. Wij realiseren al meer dan 10 jaar unieke lichtoplossingen met minimaal 5 jaar garantie.

Kom langs in onze LED showroom of bel 0850020244. Bekijk hier onze opgeleverde LED projecten en referenties?