Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Wat is het verschil tussen een euro stekker en een geaarde stekker

Een eurostekker en een geaarde stekker zijn twee verschillende soorten stekkers die worden gebruikt om elektrische apparaten op het stopcontact aan te sluiten. Hier is het verschil tussen de twee:

  1. Eurostekker: Een eurostekker, ook bekend als CEE 7/16-stekker, is een niet-geaarde stekker die veel wordt gebruikt in Europese landen. Het heeft twee dunne pinnen en is ontworpen voor apparaten met een dubbele isolatie, wat betekent dat het apparaat geen metalen behuizing heeft die extra bescherming tegen elektrische schokken vereist. Eurostekkers worden meestal gebruikt voor kleine elektronische apparaten zoals mobiele telefoonladers, laptops en tablets.

  2. Geaarde stekker: Een geaarde stekker, ook wel bekend als CEE 7/4-stekker of Schuko-stekker, heeft twee dunne pinnen en een extra derde ronde pin voor aarding. Deze aardingspin is bedoeld om de elektrische veiligheid van apparaten te vergroten door eventuele elektrische ontladingen veilig af te leiden naar de aarde. Geaarde stekkers worden gebruikt voor apparaten met metalen behuizingen, zoals koelkasten, wasmachines en andere huishoudelijke apparaten.

Het belangrijkste verschil tussen een eurostekker en een geaarde stekker is dat de geaarde stekker een extra aardingspin heeft voor extra veiligheid, terwijl de eurostekker dat niet heeft. Het gebruik van het juiste type stekker is essentieel om ervoor te zorgen dat je apparaten veilig en correct zijn aangesloten op de LED voeding.

Onze LED voedingen met een kunststof behuizing voldoen met een eurostekker

Onze LED voedingen met een metalen behuizing voldoen met een geaarde stekker