Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Welke LED profielen zijn geschikt voor badkamers

Welke LED profielen zijn geschikt voor badkamers

LED profielen kunnen een mooie en functionele toevoeging zijn aan badkamers. Bij het kiezen van LED profielen voor badkamers zijn er enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden, zoals waterbestendigheid, veiligheid en esthetiek. Hier zijn enkele geschikte opties:

  1. Waterbestendige LED profielen: Badkamers hebben een vochtige omgeving, dus het is belangrijk om LED profielen te kiezen die bestand zijn tegen vocht en water. Kies ook altijd voor LED strips die minimaal een IP64 tot IP68 -classificatie hebben. Dit betekent dat ze beschermd zijn tegen stof en waterstralen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in vochtige omgevingen.

  2. Aluminium LED profielen: LED strips kunnen warmte genereren, en aluminium profielen helpen bij het afvoeren van deze warmte, waardoor de levensduur van de LED's wordt verlengd. Kies voor profielen die goede warmteafvoer mogelijk maken.

  3. Opbouw- of inbouwprofielen: Afhankelijk van de inrichting van de badkamer kun je kiezen tussen opbouw- of inbouwprofielen. Opbouwprofielen worden aan de oppervlakte bevestigd, terwijl inbouwprofielen in bijvoorbeeld wanden of plafonds kunnen worden geïntegreerd.

  4. Diffusors / afdekkingen voor badkamer LED profielen: Diffusors helpen om het licht gelijkmatig te verspreiden en verminderen de schittering. In een badkameromgeving kan dit prettig zijn voor zowel algemene verlichting als accentverlichting. Wij leveren speciale klikbare afdekking voor badkamer toepassing, omdat de afdekking extra strak in het profiel geklikt wordt heeft vocht en water geen kans op capillaire werking.

  5. Veiligheid: Zorg ervoor dat de gebruikte LED profielen waterdicht afgekit zijn voor natte en vochtige omstandigheden. Dit vermindert het risico op kortsluiting en andere elektrische problemen.

  6. Dimbaarheid: Overweeg om LED strips te dimmen met dimbare LED voedingen of LED controllers te gebruiken, zodat je de verlichtingssterkte kunt aanpassen aan verschillende situaties, zoals ontspannend baden of heldere verlichting tijdens het schoonmaken.

  7. Esthetiek: Kies altijd LED profielen die passen bij de algehele esthetiek van je badkamer. Er zijn verschillende ontwerpen en afwerkingen beschikbaar, van strak en modern tot meer klassiek.

Bij het installeren van LED profielen in de badkamer is het ook raadzaam om een professionele elektricien te raadplegen, vooral als het gaat om de bedrading en aansluiting van de LED strips. Op die manier kun je ervoor zorgen dat alles veilig en volgens de geldende normen wordt geïnstalleerd.

Heeft u advies nodig of wilt u een uitgebreide offerte op maat om uw badkamer van LED strips te voorzien? Bel nu 0850020244 of kom langs in onze LED showroom.