Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

LED profiel inclusief klikafdekking 17mm x 15,2mm - 06ALU

Prachtig vormgegeven LED profiel voor ieder type LED strip tot 15.2mm breedte. Dit profiel leveren wij met een handige klikbare afdekking in opaal, helder of zwart. Dit LED profiel is ook leverbaar in wit of zwart
€15,90
€13,14
Op voorraad
 • Gratis Lichtadvies op maat
 • Wij realiseren Lichtwensen
 • Eigen LED voorraad en magazijn
 • Kom langs in onze LED showroom

Productinformatie

Profiteer nu van de super scherpe LED profiel actie.

LED profiel type 06ALU inclusief opaal cover. Waar is dit LED profiel voor geschikt? Het profiel kan zowel in het direct als indirecte zicht worden geplaatst, doordat de LED strip direct aan de oppervlakte ligt, heeft dit profiel de maximale lichtverdeling. Dit is ideaal wanneer er veel licht gewenst is. Dit profiel is uitermate geschikt voor traptreden, voor in een koof, in kasten en keukens. Het profiel zorgt dat uw LED strips op de juiste plaats blijven zitten en het profiel geeft koeling aan de LED's, hierdoor gaan deze vele malen langer mee.

Voor welke type LED strips is dit profiel geschikt?

Dit LED profiel is geschikt voor vrijwel alle type LED strips, met een maximale breedte van 14,74mm. De breedte is 17 mm en de hoogte slechts 15,2 mm. Dus of het nu gaat om een LED strip met 1 enkele kleur zoals, wit, warm wit, koud wit, RGB of RGBW, met dit profiel is de installatie op een duurzame manier uit voeren. Zowel IP20 als IP65, IP67 en IP68 LED strips kunnen zonder enige moeite in dit profiel worden geplaatst.

De afmetingen van dit aluminium LED strip profiel:
 • Lengte/Breedte/Hoogte: 2000 mm x 17 mm x 15,2 mm (buitenmaat)
 • Lengte/Breedte/Hoogte: 2000 mm x 14,74mm x 13,9 mm (binnenmaat)
 • Lengte/Breedte: 2000 mm x 17 mm ( afdekking )
De technische specificaties:
 • Materiaal : Geanodiseerd & krasvrij aluminium ( ook leverbaar in wit of zwart)
 • Geschikt voor LED strips tot 14,74mm breed waaronder RGBCCT LED Strips!
 • Afdekking: standaard meegeleverd
 • Alle LED profielen zijn zowel geschikt voor binnen als buitenshuis
Installatie van dit profiel:

Het profiel kan zowel worden opgebouwd, als worden ingevreesd. Het vastzetten van het profiel kan eenvoudig met de aluminium montageklemmen. Wij adviseren om tenminste 2 montageklemmen per 2 meter te gebruiken. De afdekking dient u parallel op het profiel te plaatsen. Vervolgens klikt u 1 kant van de afdekking in het profiel, waarna u de afdekking met uw duim in het profiel klikt. Vrijwel alle LED strips zijn aan de achterzijde voorzien van een lijmstrip, deze haalt u los van de strip, vervolgens plakt u de LED strip eenvoudig in het LED profiel. Dit is een duurzame lijmsoort die zich goed hecht aan het aluminium. Indien u de LED strips direct in het zicht plaatst adviseren wij een LED opbouw of inbouw profiel te kiezen. Wanneer u echter de LED strips niet direct in het zicht plaatst kunt u kiezen voor ieder profiel in ons assortiment.

Wat ontvangt u in de verpakking?

LED profiel 2 meter type 06ALU LED profiel afdekking 2 meter opaal (80% transmissie)

De voordelen van een LED profiel:

Deze aluminium LED Strip profielen zijn de oplossing voor het professioneel installeren en monteren van LED strips. Deze aluminium profielen zorgen voor een prachtige afwerking met een mooie, nette en subtiele uitstraling. Door gebruik te maken van een LED profiel zijn de LED strips niet onderhevig aan stof en vuil waardoor de lichtkwaliteit ook op lange termijn goed blijft. Daarnaast hebben de LED strip profielen een gunstig effect op de levensduur van uw LED strips. Led strips kunnen worden aangebracht op verschillende ondergronden en soorten oppervlakten, hoe beter een oppervlakte isoleert, hoe minder goed de LED strips hun warmte kwijt kunnen. En hoe beter de LED strips hun warmte kwijt  kunnen, hoe langer de LED strip mee zullen gaan. LED strips raken door het aluminium in het profiel de warmte beter en efficiënter kwijt. Naast deze praktische voordelen zorgen de aluminium LED strip profielen natuurlijk voor de perfecte afwerking van uw LED strips. Vrijwel alle LED strip profielen zijn verkrijgbaar in  2 meter en zijn voorzien van een opaal / melkwitte of een transparante / helder profiel afdekking.

Deze profiel afdekkingen zorgen voor een ideale verspreiding van het licht afkomstig van uw LED strips. U ziet dus niet langer de afzonderlijke LED lampjes: dit verzorgt een extra mooi egaal lichteffect. Onze LED profielen van aluminium zijn eenvoudig naast elkaar te monteren. U kunt dus zeer eenvoudig iedere ruimte voorzien van LED strips. U kunt de profielen eenvoudig bevestigen door middel van aluminium montageklemmen of de profielen direct vastboren of lijmen. (bestel deze svp mee bij uw bestelling). Het wegwerken van de LED strip kabels kan eenvoudig door middel van de handige eindkapjes. Deze eindkapjes zijn te verkrijgen met of zonder kabeldoorvoer.

Ongeacht de omvang van uw project en of het nu gaat om een zakelijk of particulier project, bieden wij u interessante projectkortingen aan. Om gebruik te maken van deze speciale kortingsactie verzoeken wij de projectaanvraag naar ons toe te sturen via het volgende offerteformulier.

Mocht u vragen hebben over het toepassen van LED strips, het installeren of toepassen van LED profielen neemt u dan gerust contact op met het team van LED-Gigant.nl op nummer 0850020244. Wij zijn voor vragen ook bereikbaar per e-mail of via de chatfunctie op onze webshop. LED-Gigant.nl is de webshop als het gaat om voordelige LED profielen.
Wij hebben ruim 50 verschillende modellen LED profielen uit voorraad leverbaar.    

Specificaties

Lengte: 100cm of 200cm uit 1 lengte
Kleur: Geanodiseerd & krasvrij aluminium, WIT RAL 9010, ZWART RAL 9005
Type klikafdekking: Opaal 80% lichtdoorlatend - tot 2 meter uit 1 lengte
Type klikafdekking: Zwart 60% lichtdoorlatend - tot 2 meter uit 1 lengte
Type klikafdekking: Helder 98% lichtdoorlatend - tot 2 meter uit 1 lengte
Materiaal klikafdekking: PC ( polycarbonaat ) - UV bestendig - Brandvertragend
Afmeting buitenmaat : - L/B/H: 1000 of 2000mm x 17,00mm x 15,20mm
Afmeting binnenmaat: - L/B/H: 1000 of 2000mm x 14,74mm x 13,90mm
Geschikt voor LED strips: tot 14,74mm breedte, IP20, IP64, IP65, IP67, IP68
Ons LED strip advies: Alle LED strips vanaf 60 LED's per meter, bij voorkeur COB vanaf 320 LED
Extra opties: montageklemmen, dubbelzijdige montagetape, eindkapjes,

Beoordeling

ik bestelde aluminium led profiel maar ontving dit model in het wit.
uiteindelijk toch maar voor de witte variant gegaan dus.
zonde van de verzendkosten.
verder een mooi product.

janssen mw

Afdekking klikt mooi in dit profiel en samen met de rgbcct led strip geeft het een bijzonder lichteffect.
ik ben tevreden over de verleende service op locatie te purmerend.
was de rit meer dan waard.

dhr. t van rijn