Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Zwart LED profiel inclusief klikafdekking 17,15mm x 7,4mm - 04ZWART

Zwart LED profiel voor de bredere LED strips. Ideaal zwart LED profiel met handige klik afdekking. DE afdekking valt op het profiel waardoor er aan de bovenzijde alleen cover zichtbaar is.
€15,99
€13,21
Op voorraad
 • Gratis Lichtadvies op maat
 • Wij realiseren Lichtwensen
 • Eigen LED voorraad en magazijn
 • Kom langs in onze LED showroom

Productinformatie

LED profiel type 04ZWART inclusief zwarte klikcover.

Waar is dit zwart LED profiel voor geschikt?
Het profiel kan zowel in het direct als indirecte zicht worden geplaatst, doordat de LED strip direct aan de oppervlakte ligt, heeft dit profiel de maximale lichtverdeling. Dit is ideaal wanneer er veel licht gewenst is.
Dit profiel is uitermate geschikt voor traptreden, voor in een koof, in kasten en keukens.
Het profiel zorgt dat uw LED strips op de juiste plaats blijven zitten en het profiel geeft koeling aan de LED's, hierdoor gaan deze vele malen langer mee.

Voor welke type LED strips is dit profiel geschikt?


Dit LED profiel is geschikt voor vrijwel alle type LED strips, met een maximale breedte van 12,4 mm. De breedte is 16,8 mm en de hoogte slechts 5,91 mm. Dus of het nu gaat om een LED strip met 1 enkele kleur zoals, wit, warm wit, koud wit, RGB of RGBCCT OF COB LED's, met dit profiel is de installatie op een duurzame manier uit voeren. Zowel IP20 als IP65, IP67 en IP68 LED strips kunnen zonder enige moeite in dit profiel worden geplaatst.

De afmetingen van dit zwarte LED strip profiel:
 • Lengte/Breedte/Hoogte: 2000 mm x 17,15 mm x 7,40 mm (buitenmaat)
 • Lengte/Breedte/Hoogte: 2000 mm x 14,74 mm x 6,5 mm (binnenmaat)
 • Lengte/Breedte: 2000 mm x 17.15 mm  (afdekking optioneel)
De technische specificaties:
 • Materiaal : Zwart, krasvrij aluminium ( ook leverbaar in wit of alu)
 • Geschikt voor LED strips tot 14,74 mm breed waaronder HUE LED strips en RGBCCT
 • Afdekking: niet standaard meegeleverd
 • Alle LED profielen zijn zowel geschikt voor binnen als buitenshuis
Installatie van dit profiel:


Het profiel kan zowel worden opgebouwd, als worden ingevreesd. Het vastzetten van het profiel kan eenvoudig met de aluminium montageklemmen. Wij adviseren om tenminste 2 montageklemmen per 2 meter te gebruiken. De afdekking dient u parallel op het profiel te plaatsen. Vervolgens klikt u 1 kant van de afdekking in het profiel, waarna u de afdekking met uw duim in het profiel klikt. Vrijwel alle LED strips zijn aan de achterzijde voorzien van een lijmstrip, deze haalt u los van de strip, vervolgens plakt u de LED strip eenvoudig in het LED profiel. Dit is een duurzame lijmsoort die zich goed hecht aan het aluminium.
Indien u de LED strips direct in het zicht plaatst adviseren wij een LED opbouw of inbouw profiel te kiezen. Wanneer u echter de LED strips niet direct in het zicht plaatst kunt u kiezen voor ieder profiel in ons assortiment.

Wat ontvangt u in de verpakking?


Zwart LED profiel 2 meter type 04ZWART
LED profiel afdekking 2 meter zwart (50% transmissie) ideaal voor COB LED strips.

De voordelen van een zwart LED profiel met zwarte afdekking/zwarte cover:


Deze aluminium LED Strip profielen zijn de oplossing voor het professioneel installeren en monteren van LED strips. Deze aluminium profielen zorgen voor een prachtige afwerking met een mooie, nette en subtiele uitstraling. Door gebruik te maken van een LED profiel zijn de LED strips niet onderhevig aan stof en vuil waardoor de lichtkwaliteit ook op lange termijn goed blijft.
Daarnaast hebben de LED strip profielen een gunstig effect op de levensduur van uw LED strips. Led strips kunnen worden aangebracht op verschillende ondergronden en soorten oppervlakten, hoe beter een oppervlakte isoleert, hoe minder goed de LED strips hun warmte kwijt kunnen. En hoe beter de LED strips hun warmte kwijt  kunnen, hoe langer de LED strip mee zullen gaan. LED strips raken door het aluminium in het profiel de warmte beter en efficiënter kwijt.
Naast deze praktische voordelen zorgen de aluminium LED strip profielen natuurlijk voor de perfecte afwerking van uw LED strips. Vrijwel alle LED strip profielen zijn verkrijgbaar in  2 meter en zijn voorzien van een zwarte / donkere afdekking. Deze zwarte LED profiel afdekkingen zorgen voor een ideale verspreiding van het licht afkomstig van uw LED strips. U ziet dus niet langer de afzonderlijke LED lampjes: dit verzorgt een extra mooi egaal lichteffect. Onze LED profielen van aluminium zijn eenvoudig naast elkaar te monteren. U kunt dus zeer eenvoudig iedere ruimte voorzien van LED strips. U kunt de profielen eenvoudig bevestigen door middel van aluminium montageklemmen of de profielen direct vastboren of lijmen. (bestel deze svp mee bij uw bestelling).
Het wegwerken van de LED strip kabels kan eenvoudig door middel van de handige eindkapjes.
Deze eindkapjes zijn te verkrijgen met of zonder kabeldoorvoer.
Ongeacht de omvang van uw project en of het nu gaat om een zakelijk of particulier project, bieden wij u interessante projectkortingen aan. Om gebruik te maken van deze speciale kortingsactie verzoeken wij de projectaanvraag naar ons toe te sturen via het volgende offerteformulier.
Mocht u vragen hebben over het toepassen van LED strips, het installeren of toepassen van LED profielen neemt u dan gerust contact op met het team van Profielgigant.nl op nummer 0850020244. Wij zijn voor vragen ook bereikbaar per e-mail of via de chatfunctie op onze webshop.
Profielgigant.nl is de webshop als het gaat om voordelige LED profielen. Wij hebben ruim 250 verschillende modellen LED profielen uit voorraad leverbaar.

Beoordeling

mooie combinatie tussen zwart led profiel en zwarte afdekking. geeft een leuk lichteffect en precies zoals verwacht.

maarten vliek

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »