Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Hoe bevestig je een LED profiel?

Hoe bevestig je een LED profiel?

Handleiding voor het bevestigen van een LED profiel

Het bevestigen van een LED profiel kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het type profiel en de gewenste toepassing. Hieronder worden de verschillende bevestigingsmethoden beschreven:

Maak gebruik van (verzonken)montageklemmen voor LED profielen:
Montageklemmen zijn een handige en veelgebruikte manier om LED profielen te bevestigen. Deze klemmen zijn verkrijgbaar in twee varianten: opbouw klemmende oplossingen en verzonken montageklemmen. Afhankelijk van het specifieke LED profiel dat je gebruikt, kunnen de juiste klemmen worden geselecteerd. Deze klemmen zijn meestal als extra producten beschikbaar op de productpagina van het profiel. Volg de onderstaande stappen om ze te gebruiken:

 • Plaats het LED profiel op de gewenste locatie.
 • Teken de plaats van de montageklemmen af
 • Verwijder het LED profiel en boor de gaatjes voor de montageklemmen voor
 • Bevestig de montageklemmen aan het profiel
 • Plaats het LED profiel met de klemmen op de beoogde plaats en zorg ervoor dat het stevig vastzit

Dubbelzijdige montagetape voor LED profielen:
Dubbelzijdige montagetape is een eenvoudige en niet-invasieve manier om LED profielen te bevestigen. Volg deze stappen om de tape te gebruiken:

 • Snijd stukken dubbelzijdige montagetape op maat, zodat ze overeenkomen met de lengte van het profiel.
 • Verwijder de beschermende folie aan één zijde van de tape en plak deze stevig op de achterkant van het LED profiel.
 • Verwijder de beschermende folie aan de andere zijde van de tape en druk het profiel stevig tegen de gewenste oppervlakte.

Verzonken schroeven:
Verzonken schroeven bieden een duurzame en stabiele bevestigingsmethode voor LED profielen. Hier zijn de stappen om deze methode toe te passen:

 • Boor voorzichtig geleide gaten in het profiel op de plaats waar de schroeven moeten worden bevestigd.
 • Plaats het LED profiel op de gewenste positie.
 • Schroef de verzonken schroeven in de voorgeboorde gaten en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten, maar niet te strak worden aangedraaid. hierbij geldt vast is vast.

Inbouw LED Profielen:
Voor toepassingen waarbij een naadloze integratie vereist is, zoals in stucwerk, gipsplaten in muren, wanden en plafonds, zijn er speciale inbouw LED profielen beschikbaar. Volg de instructies van de fabrikant voor het correct inbouwen van deze profielen in de betreffende oppervlakken.

Voordat je begint met bevestigen, is het belangrijk om vooraf goed na te denken hoe het LED profiel binnen uw installatie zo goed mogelijk gemonteerd kan worden. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen en methoden gebruikt om een veilige en stevige bevestiging te garanderen. 

Let uiteraard ook goed op de toevoer van stroom en de stroomkabels.

Vragen over de juiste bevestiging of een uitgebreid lichtplan met gedegen lichtadvies nodig? Bel nu 085002044 of stuur ons een offerteaanvraag.