Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Hoe plaats je een afdekking in een LED profiel?

Hoe plaats je een afdekking in een LED profiel?

Afhankelijk van het gekozen LED profiel en de losse LED profiel afdekking zijn er meerdere mogelijkheden om de afdekking in het LED profiel te plaatsen.

Het plaatsen van een afdekking in een LED profiel kan enigszins variëren afhankelijk van het specifieke type LED profiel dat je hebt. Hier is een algemene handleiding die je kunt volgen:

Benodigdheden:

 • LED profiel
 • LED strip
 • LED profiel Afdekking (diffuser)
 • Bevestigingsclips (indien nodig)
 • Meetlint
 • Gereedschap

Stappen:

 1. Bereid het LED profiel voor: Zorg ervoor dat het LED profiel schoon en vrij is van stof of vuil. Als het profiel op maat moet worden gesneden, meet dan zorgvuldig de juiste lengte en gebruik geschikt snijgereedschap om het profiel indien nodig bij te snijden.

 2. Plaats de LED strip: Plaats de LED strip in het profiel volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de LED's goed uitgelijnd zijn met de uitsparingen in het profiel om een gelijkmatige verlichting te garanderen. Als de LED strip zelfklevend is, kun je deze direct in het profiel plakken. Anders kun je dubbelzijdig tape of lijm gebruiken om de strip op zijn plaats te houden.

 3. Bevestig de afdekking: Plaats de afdekking (diffuser) over het LED profiel. Afhankelijk van het profiel en de afdekking kan dit op verschillende manieren worden gedaan. Sommige profielen hebben speciale bevestigingsclips die de afdekking op zijn plaats houden. Als dit het geval is, schuif dan voorzichtig de clips over de afdekking langs de zijkanten van het profiel.

 4. Controleer en pas aan: Zorg ervoor dat de afdekking gelijkmatig over het profiel is verdeeld en stevig op zijn plaats zit. Als de afdekking niet goed vastzit, controleer dan of de bevestigingsclips correct zijn geplaatst en pas ze indien nodig aan.

 5. Test de verlichting: Sluit de LED strip aan op de voeding en test de verlichting om te controleren of alles goed werkt. Controleer of de afdekking de gewenste verspreiding van het licht biedt en pas indien nodig aan.

Onthoud dat de specifieke stappen en methoden kunnen variëren afhankelijk van het merk en type LED profiel dat je hebt. Het is altijd een goed idee om de instructies van de fabrikant te raadplegen voor het meest nauwkeurige advies.

Voor vrijwel alle type LED profielen is klikken de enige optie.

U plaatst de LED profiel afdekking als volgt:

Plaats de afdekking parallel op het profiel. druk deze er horizontaal voorzichtig met de lipjes in.

Zodra het 1e deel van de afdekking in het LED profiel zit drukt u deze voorzichtig en met beleid verder het profiel in.

U werkt door tot het einde en de afdekking zit muurvast. U kunt desgewenst de profielen met op de kop monteren zonder dat de afdekkingen eruit kunnen vallen!

Succes met de installatie van uw LED profiel afdekking.

Komt u er niet uit? Bel dan nu 0850020244 voor LED profiel afdekking advies op maat.