Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

SMD, COB of CSP LED strips, wat is het verschil?

SMD, COB of CSP LED strips, wat is het verschil?

Wat is het verschil uitleggen tussen SMD, COB en CSP LED strips:

  1. SMD LED strips (Surface Mount Device): SMD staat voor "Surface Mount Device" en verwijst naar de LED-technologie waarbij de LED-chips direct op een printplaat zijn gemonteerd. Deze LED-chips zijn meestal klein en plat, en ze worden bevestigd met behulp van soldeerverbindingen. SMD LED strips zijn vaak flexibel en kunnen in verschillende kleuren en helderheden worden verkregen. Ze zijn ideaal voor algemene verlichtingstoepassingen en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zoals SMD 2835 of SMD 5050.

  2. COB LED strips en free cut COB LED Strips (Chip on Board): COB staat voor "Chip on Board" en verwijst naar een LED-technologie waarbij meerdere LED-chips direct op een enkel substraat worden geplaatst. Dit substraat kan van verschillende vormen en groottes zijn, afhankelijk van het specifieke ontwerp van de COB-strip. Het voordeel van COB LED strips is dat ze een hogere lichtopbrengst per vierkante centimeter kunnen bieden in vergelijking met SMD-strips. Ze worden vaak gebruikt in toepassingen waar hoge helderheid en compacte vormfactoren vereist zijn.

  3. CSP LED strips(Chip Scale Package): CSP staat voor "Chip Scale Package" en verwijst naar een nog geavanceerdere LED-technologie waarbij de LED-chip direct op een substraat wordt geplaatst zonder een aparte behuizing. Dit resulteert in een nog compacter ontwerp en een betere warmteafvoer, wat kan leiden tot een efficiëntere en duurzamere LED-strip. CSP LED strips worden vaak gebruikt in hoogwaardige toepassingen waarin zowel prestaties als betrouwbaarheid van belang zijn.

  4. Professionele LED Strips: profielgigant.nl is leverancier van de meest uiteenlopende professionele LED strips met CRI waardes tot 99! Volledige kleurenweergave dankzij de hoogste kwaliteit LED's.

In het kort: SMD LED strips zijn de meest gangbare en worden vaak gebruikt voor standaardverlichting. COB LED strips bieden een hogere helderheid en zijn geschikt voor specifieke toepassingen waarin ruimte beperkt is. CSP LED strips zijn geavanceerder en bieden nog betere prestaties en duurzaamheid, maar ze zijn vaak duurder. De keuze tussen deze typen LED strips hangt af van de specifieke eisen van je verlichtingsproject.

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze LED strips? Kom langs of bekijk onze referenties op de website.

Bel nu 0850020244 !