Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Stappenplan voor het aansluiten van een Philips Hue Gateway op een wifi-netwerk

Stappenplan voor het aansluiten van een Philips Hue Gateway op een wifi-netwerk

Stap 1: Verzamel de benodigde materialen zorg ervoor dat je de volgende items bij de hand hebt:

  • Philips Hue Gateway
  • Een ethernetkabel
  • Een werkend wifi-netwerk
  • Een smartphone of tablet met de Philips Hue app geïnstalleerd

Stap 2: Plaats de Philips Hue Gateway Zoek een geschikte plek voor de Philips Hue Gateway in de buurt van je wifi-router. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is en dat de Gateway goed geventileerd is.

Stap 3: Verbind de Philips Hue Gateway met de router Sluit een uiteinde van de ethernetkabel aan op de ethernetpoort van de Philips Hue Gateway. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op een vrije ethernetpoort van je wifi-router.

Stap 4: Stroomvoorziening aansluiten Sluit de stroomadapter aan op de stroomingang van de Philips Hue Gateway. Steek de stekker in het stopcontact en zorg ervoor dat de Gateway is ingeschakeld.

Stap 5: Download en open de Philips Hue app Ga naar de app store op je smartphone of tablet en zoek naar de Philips Hue app. Download en installeer de app op je apparaat. Open de app wanneer de installatie is voltooid.

Stap 6: Volg de instructies in de app De Philips Hue app zal je door het installatieproces leiden. Volg de instructies op het scherm en zorg ervoor dat je wifi-netwerk wordt gedetecteerd. Voer het wachtwoord van je wifi-netwerk in wanneer daarom wordt gevraagd.

Stap 7: Verbind de Philips Hue Gateway met het wifi-netwerk Zodra de app je wifi-netwerk heeft gedetecteerd, zal het proberen verbinding te maken met de Philips Hue Gateway. Wacht geduldig tot de verbinding tot stand is gebracht. Dit kan enkele minuten duren.

Stap 8: Controleer de verbinding Zodra de verbinding tot stand is gebracht, zal de app aangeven dat de installatie is voltooid. Controleer of je succesvol verbinding hebt gemaakt door enkele basisfuncties in de app te testen, zoals het in- en uitschakelen van de verlichting.

Stap 9: Breid je Philips Hue-systeem uit (optioneel) Als je extra Philips Hue-lampen of accessoires hebt, kun je deze nu toevoegen aan je systeem. Volg de instructies in de app om nieuwe apparaten te koppelen en de verlichting naar wens aan te passen.

Functionaliteiten van de Philips Hue app:

  1. Verlichtingsbediening: Met de Philips Hue app kun je je Hue-lampen bedienen, in- en uitschakelen, dimmen en de kleuren aanpassen. Je kunt individuele lampen of groepen lampen bedienen en verschillende lichtscènes instellen.

  2. Lichtschema's: Met de app kun je lichtschema's maken en plannen instellen om je verlichting automatisch in en uit te schakelen op specifieke tijdstippen. Zo kun je bijvoorbeeld een schema maken om de verlichting elke ochtend automatisch te laten aangaan.

  3. Lichtscènes en thema's: De Philips Hue app biedt een verscheidenheid aan voorgeprogrammeerde lichtscènes en thema's om de sfeer in je huis aan te passen. Je kunt kiezen uit verschillende kleurencombinaties en helderheidsniveaus voor een gepersonaliseerde verlichtingservaring.

  4. Geofencing: Met geofencing kan de app je locatie volgen en automatisch de verlichting aanpassen wanneer je thuis komt of vertrekt. Hierdoor kun je energie besparen en ervoor zorgen dat de verlichting altijd naar wens is ingesteld.

  5. Integratie met stemassistenten en andere slimme apparaten: De Philips Hue app kan worden geïntegreerd met populaire stemassistenten zoals Google Assistent en Amazon Alexa. Hiermee kun je de verlichting bedienen met spraakopdrachten. Daarnaast kun je de app verbinden met andere slimme apparaten en domoticaplatforms voor een geïntegreerd smart home-ervaring.

Met de bovenstaande stappen kun je de Philips Hue Gateway succesvol aansluiten op je wifi-netwerk en de functionaliteiten van de Philips Hue app verkennen om je verlichting naar wens te bedienen en aan te passen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »