Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een LED profiel?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een LED profiel?

Bij de aanschaf van een LED profiel zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden.

Wij adviseren u graag, hieronder enkele punten om op te letten bij de aanschaf van onze LED profielen:

 1. Toepassing: Bedenk waar je het LED profiel voor wilt gebruiken. Gaat het bijvoorbeeld om verlichting in huis, commerciële ruimtes, of buitenverlichting? Bekijk de mogelijkheden van onze LED profielen en LED strips in onze referentie pagina. Verschillende toepassingen vereisen mogelijk verschillende eigenschappen van het profiel, zoals waterbestendigheid voor buitengebruik.

 2. Type LED strip: Controleer welk type LED strip in het profiel past. LED strips variëren in grootte, helderheid en kleurtemperatuur. Zorg ervoor dat het profiel compatibel is met het type strip dat je van plan bent te gebruiken. Indien u gegarandeerd een egale lichtlijn wenst ongeacht de profiel grote dan adviseren wij altijd gebruik te maken van een COB LED strip.

 3. Afmetingen: Kies een LED profiel dat geschikt is voor de lengte van de LED strip die je hebt of wilt aanschaffen. Zorg ervoor dat het profiel lang genoeg is om de strip volledig te bedekken. Alle maten staan in de titel van het LED profiel, ook in de omschrijving en in iedere afbeelding bij het profiel staan de maten duidelijk weergegeven. Controleer altijd goed de binnenmaten van het LED profiel.

 4. Montagemogelijkheden: Let op de montagemogelijkheden van het LED profiel. Sommige profielen kunnen worden vastgeschroefd, gelijmd of op andere manieren bevestigd. Kies een optie die past bij waar je het profiel wilt plaatsen.

 5. Afwerking en design: LED profielen zijn er in verschillende designs en afwerkingen. Kies een profiel dat past bij de esthetiek van de ruimte waarin je het gaat gebruiken. Wij leveren LED profielen voor iedere toepassing, of het nu gaat om LED profielen voor akoestische panelen, wand/muur/plafond LED profielen, hoek LED profielen, Opbouw LED profielen, inbouw LED profielen en zelfs LED profielen voor trappen.

 6. Materiaal: Kijk naar het materiaal waaruit het LED profiel is gemaakt. profielgigant.nl maakt gebruik van aluminium dit vanwege de duurzaamheid en warmte afvoerende eigenschappen, wat de levensduur van de LED strips kan verlengen.

 7. LED profiel afdekking: De diffusor is het transparante of semi-transparante materiaal dat over de LED strip wordt geplaatst om het licht gelijkmatig te verdelen en te verzachten. Zorg ervoor dat het profiel een geschikte diffusor heeft voor het gewenste lichteffect.

 8. Installatiegemak: Controleer of het profiel gemakkelijk te installeren is. Sommige profielen worden geleverd met bevestigingsmateriaal en accessoires, terwijl andere apart moeten worden aangeschaft.

 9. Compatibiliteit met accessoires: Als je van plan bent om accessoires zoals eindkapjes, hoekstukken of bevestigingsclips te gebruiken, zorg er dan voor dat het profiel compatibel is met deze accessoires.

 10. Prijs: Vergelijk prijzen van verschillende merken en leveranciers en u zult zien dat profielgigant.nl ALTIJD de goedkoopste is, wij leveren ook als enige partij LED profielen in 200cm, 300cm en 400cm uit 1 lengte! Houd rekening met de kwaliteit en de eigenschappen van het LED profiel bij het bepalen van de prijs-kwaliteitverhouding. Niet overtuigd? Kom langs in onze LED winkel voor de laagste prijzen van Nederland. 

 11. Garantie: Omdat wij al meer dan 10 jaar LED profielen produceren, kunnen wij u garanderen dat u altijd de juiste lichtlijn krijgt die past bij uw budget en lichtwensen. Wij geven standaard 5 jaar garantie op alle LED oplossingen.

Het is altijd verstandig om onderzoek te doen voordat je een LED profiel aanschaft, zeker gezien het enorme aanbod aan slechte kwaliteit LED profielen waarbij afdekkingen los komen en/of verkleuren. Lees onze reviews, bekijk specificaties en vraag ons gerust om gedegen en altijd EERLIJK advies. U kunt bij ons langskomen zodat u precies ziet wat voor licht u koopt! Wij werken de offerte direct voor u uit en hebben meer dan 250 soorten LED profielen altijd op voorraad.

Bel gerust 0850020244 of kom langs in onze LED winkel.