Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Wat gebeurt er als je een LED strip doorknipt?

Wat gebeurt er als je een LED strip doorknipt?

Als je een LED strip doorknipt, zal de functionaliteit van de LED's en de strip zelf veranderen, afhankelijk van waar je de strip hebt doorgesneden en hoe de strip is ontworpen.

LED strips bestaan uit een reeks LED lampjes die op een flexibele printplaat zijn gemonteerd. Deze lampjes zijn in serie of parallel geschakeld en worden gevoed door een spanning die door de hele strip wordt verdeeld. Als je de strip op een specifieke plek doorknipt, zal dat invloed hebben op de stroomcircuits en de verdeling van de spanning.

Hier zijn enkele mogelijke scenario's:

  • Doorknippen tussen individuele LED's: Als je de strip tussen twee individuele LED's doorknipt, zal alleen die specifieke LED uitgeschakeld worden. De rest van de strip zal blijven werken zoals voorheen.
  • Doorknippen in het midden: Als je de strip in het midden doorknipt, wordt de strip opgesplitst in twee afzonderlijke delen. Elk deel zal zijn eigen elektrische circuit hebben. Het deel dat geen stroomtoevoer meer heeft vanaf het aangesloten einde, zal niet oplichten. Het andere deel zal blijven werken.
  • Doorknippen bij de voeding: Als je de strip dichtbij de voedingsbron doorknipt, kan dit leiden tot een onderbreking in de stroomtoevoer naar de hele strip. Hierdoor zullen alle LED's op de strip uitgeschakeld worden.
  • Verbinding na het doorknippen: Je kunt de doorgesneden delen van de strip niet zomaar los van elkaar gebruiken, omdat de elektrische circuits verbroken zijn. Als je de doorgesneden delen weer met elkaar wilt verbinden, moet je een soldeerverbinding maken of speciale connectoren gebruiken om ervoor te zorgen dat de elektriciteit weer ongehinderd kan stromen.

Indien je LED strips wilt verlengen of inkorten maak dan gebruik van een soldeerbout. Komt u er niet uit? Gebruik dan onze supersnelle op maat maak service. Wij leveren al onze LED strips geheel afgestemd op uw wensen af inclusief connectoren of de juiste kabellengte aan iedere LED strips.

Geen tijd of liever voor gemak bij het op maat maken van LED strips? Gebruik onze LED strip connectoren.

Het is belangrijk om te weten hoe de LED strip is ontworpen en hoe deze is aangesloten voordat je deze doorknipt. Als je niet zeker bent van wat je doet, is het wellicht verstandig om hulp te vragen aan iemand met ervaring met LED strips, zodat je de LED strip niet per ongeluk beschadigt. 

Liever precies de juiste keuze maken? Bel nu 0850020244 of kom langs in onze LED showroom.