Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Hoe koppel je LED spots door vanaf 1 stroompunt

Hoe koppel je LED spots door vanaf 1 stroompunt

https://www.profielgigant.nl/lasklem-voor-2-led-strips-2-draads-recht.html

Om meerdere LED spots aan te sluiten op één stroompunt, moet je een geschikte schakeling maken om de stroom te verdelen. Een veelgebruikte methode is het gebruik van een parallelle schakeling. Hier volgen de stappen om dit te doen:

Benodigdheden bij het doorverbinden van LED spot:

Stappen:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen hebt en dat je de stroombron en de LED spots hebt getest om te controleren of ze goed functioneren.

  2. Bepaal de Bedrading: Als je meerdere LED spots hebt, bepaal dan hoe je ze wilt verdelen. Wil je ze allemaal op dezelfde schakelaar hebben of wil je misschien groepen maken die afzonderlijk kunnen worden geschakeld?

  3. Schakel de Stroom Uit: Voordat je begint, zorg ervoor dat de stroomtoevoer naar het stroompunt is uitgeschakeld om veiligheidsredenen.

  4. Verbind de Draden: a. Snijd draden op maat voor elke LED spot vanuit het stroompunt. Houd rekening met de lengte en zorg ervoor dat de draden netjes kunnen worden gelegd zonder te veel spanning. b. Strip de uiteinden van de draden om de geleiders bloot te leggen. c. Verbind de positieve (+) draad van elke LED spot met de positieve (+) uitgang van de stroombron. Gebruik de handige kabeldoorverbindet die aan de LED spot vast zit om de verbindingen veilig te maken. d. Verbind de negatieve (-) draad van elke LED spot met de negatieve (-) uitgang van de stroombron.

  5. Bevestiging en Controle: Zorg ervoor dat alle verbindingen stevig zijn vastgezet. Controleer nogmaals of de draden correct zijn aangesloten op hun respectievelijke polariteiten.

  6. Optioneel Dimmer Toevoegen: Als je wilt, kun je een schakelaar toevoegen om de stroomtoevoer naar de LED spots te regelen. Sluit de schakelaar aan op de positieve (+) draad die vanuit de stroombron komt voordat deze de LED spots bereikt.

  7. Testen: Zet de stroomtoevoer weer aan en test of alle LED spots correct werken. Als er problemen zijn, schakel dan onmiddellijk de stroom uit en controleer je bedrading.

Onthoud dat elektriciteit gevaarlijk kan zijn, dus zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt en eventueel een professional inschakelt als je niet zeker bent van wat je doet.