Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Hoe lang mag een led strip zijn?

Hoe lang mag een led strip zijn?

Het aansluiten van LED strips op verschillende spanningen heeft invloed op de helderheid en prestaties van de LED's. Over het algemeen geldt dat het belangrijk is om de juiste spanning en stroom toe te passen om optimale prestaties te behouden en lichtverlies te minimaliseren.

Hoe langer de LED strip in de installatie zal zijn, en des te lager het voltage des te zwakker zal het licht bij lange lengtes worden.

Indien u meer dan 5 meter LED strip wilt aansluiten zijn onze 24 volt LED strips een must (deze werken tot 10 meter zonder lichtverlies). Wilt u meer dan 10 meter aaneengesloten aansluiten (of met onderbrekingen maar doorlopend) dan zijn onze 48 volt LED strips de oplossing die u nodig heeft.

  1. 12 volt LED strip: Een 12 volt LED strip moet worden aangesloten op een LED voeding van 12 volt om de beste prestaties te behouden zonder lichtverlies. Als je de LED strip verlengt, moet je rekening houden met de weerstand van de draad, omdat deze de spanning en stroom kan beïnvloeden. Gebruik dikkere draden om spanningsverlies te minimaliseren bij langere afstanden.
    De maximale lengte van 12 volt LED strips is 5 meter.

  2. 24 volt LED strip: Voor een 24 volt LED strip geldt hetzelfde principe. Sluit deze aan op een 24 volt voeding om lichtverlies te voorkomen. Net als bij de 12 volt strip moet je bij langere lengtes rekening houden met de draadweerstand en eventueel dikkere draden gebruiken.
    De maximale lengte bij 24 volt LED strips is 10 meter zonder lichtverlies. 

  3. 48 volt LED strip: Een 48 volt LED strip moet worden aangesloten op een 48 volt voeding om de optimale helderheid te behouden. Deze hogere spanning kan zorgen voor minder spanningsverlies over langere afstanden, maar het is nog steeds belangrijk om kwalitatieve draden te gebruiken.
    Onze 48 volt LED strips gaan tot 30 meter zonder lichtverlies!

Bij alle drie de spanningen is het cruciaal om de specificaties van zowel de LED strip als de voedingsbron te respecteren. Deze specificaties omvatten de nominale spanning, het stroomverbruik en eventuele aanbevelingen van de fabrikant met betrekking tot maximale lengtes. Als je de LED strip wilt verlengen, overweeg dan het gebruik van signaalversterkers of versterkers om de prestaties te behouden.

Onthoud dat, ongeacht de spanning, het altijd het beste is om de LED strips volgens de aanbevelingen van de fabrikant en de elektrische normen aan te sluiten om optimale prestaties en veiligheid te waarborgen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen verlichtingsproject? Bekijk onze referenties en laat uw lichtwensen door ons realiseren.

Advies nodig? Bel nu 0850020244 of kom langs in onze LED showroom