Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Wat is een LED strip profiel

Wat is een LED strip profiel

Een LED strip profiel, ook wel bekend als een LED strip behuizing of LED profiel, is een structureel element dat wordt gebruikt om LED strips op een professionele en esthetische manier te monteren en beschermen. Deze LED profielen zijn gemaakt van aluminium in combinatie met een kunststof afdekking en hebben verschillende vormen en afmetingen om aan diverse toepassingen te voldoen.

Het belangrijkste doel van een LED strip profiel is om de LED strip te beschermen tegen externe invloeden zoals stof, vuil en mechanische schade. Daarnaast biedt het profiel een efficiënte koeling voor de LED's, wat de levensduur en de prestaties van de LED's ten goede kan komen. Bovendien helpen LED strip profielen om het licht gelijkmatiger te verspreiden en schittering te verminderen, wat resulteert in een aangenamer lichteffect.

Er zijn verschillende soorten LED strip profielen, zoals opbouw profielen die op oppervlakken kunnen worden gemonteerd, inbouw profielen die in meubels of muren en plafonds kunnen worden geïntegreerd, en hoekprofielen voor het plaatsen van LED strips in hoeken. Sommige profielen zijn ontworpen met speciale lenzen om het licht te richten of te verspreiden, terwijl andere profielen een meer minimalistisch en strak uiterlijk hebben.

Over het algemeen verbeteren LED strip profielen niet alleen de functionaliteit en duurzaamheid van LED-verlichting, maar voegen ze ook een esthetische waarde toe aan de omgeving waarin ze worden geïnstalleerd.

Benieuwd naar de meest geschikte mogelijkheden om LED lichtlijnen te creëren? Kom gerust langs in onze LED winkel of stuur ons een offerteaanvraag.