Ruim 12,5 jaar LED leverancier Gratis lichtplan en lichtadvies

Lichtadvies nodig? Bel direct: +31 (0) 850 020 244

Terug

Wat is IP65 bij een LED voeding

Wat is IP65 bij een LED voeding

Een IP65 LED voeding is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om LED-verlichting van stroom te voorzien. Het getal "IP65" verwijst naar de mate van bescherming die de voeding biedt tegen stof en water. In de IP-beschermingsklasse wordt het eerste cijfer "6" aangegeven dat de voeding volledig stofdicht is en geen schadelijke hoeveelheden stof kan binnendringen. Het tweede cijfer "5" geeft aan dat de voeding beschermd is tegen waterstralen vanuit alle richtingen, wat betekent dat het bestand is tegen bepaalde hoeveelheden water zonder dat dit de werking ervan beïnvloedt.

Dus, een IP65 LED voeding is ontworpen om te worden gebruikt in omgevingen waar stof en water aanwezig kunnen zijn, zoals buitentoepassingen of vochtige omstandigheden. Het is belangrijk om de juiste IP-beschermingsklasse te kiezen op basis van de omgeving waarin de LED voeding wordt geplaatst, om ervoor te zorgen dat de voeding goed beschermd is en betrouwbaar blijft werken.

Onze IP65 LED voedingen zijn waterdicht en leverbaar in dimbare LED voedingen en niet dimbare varianten. 

De waterdichte LED voedingen zijn leverbaar in 12 volt  en 24 volt. Heeft uw verlichting een 48 volt LED voeding nodig dan leveren wij deze uiteraard ook.

Benieuwd naar onze ruime assortiment waterdichte LED voedingen? Bestel direct online.